Στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ο “Μάξιμος Σαράφης”: Με αλλοίωση φωνής και η κατάθεση “Κελέση”

File Photo: Τηλεοπτικά συνεργεία στημένα στην είσοδο της ΓΑΔΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Λίγο λεπτά πριν τις 16:00 έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» για να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.

Αργότερα, στις 20:30 αναμένεται να προσέλθει να καταθέσει και η “Αικατερίνη Κελέση”.

Ο τρόπος εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων
Με απόφαση της πλειοψηφίας, το κλιμάκιο της ειδικής επιτροπής θα ζητήσει από τον αστυνομικό που είναι αρμόδιος για τη φύλαξη του κάθε προστατευόμενου μάρτυρα να ελέγχει να μην έχει επικοινωνία με το κινητό του ο μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Θα μπορεί να έχει, όμως, μαζί του έγγραφα που κρίνει ότι είναι χρήσιμα για τις απαντήσεις του.

Καθώς η διαδικασία της εξέτασης «είναι μία δυναμική διαδικασία», δεν αποκλείεται να ζητηθεί κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο προστατευομένων μαρτύρων ή και εξέτασή τους κατ’ αντιπαράσταση με άλλα πρόσωπα. Για κάτι τέτοιο δεν έχει ληφθεί απόφαση από την επιτροπή. Δεν αποκλείεται, όμως, να τεθεί ένα τέτοιο θέμα, αφού ολοκληρωθεί η εξέτασή τους από το κλιμάκιο που θα πάρει μέρος στην εξέταση.

Το κλιμάκιο της προκαταρκτικής επιτροπής θα μεταβεί στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται ο χώρος με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα. Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, όμως, θα βρίσκονται σε άλλη αίθουσα, πιθανώς σε άλλον όροφο από εκείνον που θα βρίσκονται οι βουλευτές της ειδικής επιτροπής. Στην αίθουσα που θα βρίσκονται οι βουλευτές υπάρχει οθόνη, η οποία όμως ακόμη και αν μεταδίδει, αυτό θα γίνεται τεχνικά, με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους (σ.σ. παράσιτα) και αλλοίωση της φωνής τους. Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες θα πάνε στη ΓΑΔΑ με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Ωρα καταθέσεων για «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» στην Προανακριτική

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: