Στεφανής: Δεν φοβόμαστε, έχουν μελετηθεί χιλιάδες wargame σενάρια για κάθε περίπτωση

File Photo: O ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής κατά την παρακολούθηση βολής τορπίλης γυμνασίων από το Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» . @Hellenic_MOD




Την απόλυτη ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων εφόσον αυτό χρειαστεί τόνισε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και διαχειριστής του Μεταναστευτικού  Αλκιβιάδης Στεφανής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι και αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά δήλωσε: «Τον πρώτο λόγο στην περίοδο που είμαστε τον έχει η διπλωματία. Έχουμε ανοικτούς διαύλους  αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να κάνουν αυτό που πρέπει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών».

«Δεν ανησυχούμε καθόλου. Ξέρουμε τι θα κάνουμε και έχουμε και λύσεις σε κάθε διαφορετική πιθανότητα. Τα σενάρια είναι διπλωματικά, τα σενάρια είναι και στρατιωτικά. Τον πρώτο λόγο έχει η διπλωματία. Θέλουμε ανοιχτούς διαύλους».

Ερωτηθείς αν και η άλλη πλευρά έχει προτεραιότητα τη διπλωματία ο κ. Στεφανής απάντησε: «Στο κομμάτι που μας αφορά οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στη Πολιτεία τον ισχυρό πυλώνα ισχύος που προσφέρουν οι Ενοπλες δυνάμεις.

Κληθείς να σχολιάσει αν φοβάται την πιθανότητα θερμού επεισοδίου που θα αναγκάσει την Ελλάδα να διαπραγματευθεί, ο κ. Στεφανής είπε:

«Οι Ενοπλες δυνάμεις δεν φοβούνται. Δεν φοβόμαστε. Και δεν φοβόμαστε επειδή ξέρουμε τις δυνατότητές μας και ξέρουμε τι θα κάνουμε. Εχουν μελετηθεί σενάρια, στο πλαίσιο του wargaming, για κάθε δράση. Δράση, αντίδραση, αντιαντίδραση. Για χιλιάδες πράγματα. Δεν φοβόμαστε λοιπόν».

Γα το μεταναστευτικό, είπε ότι είναι τεράστιο θέμα εθνικής ασφάλειας και έτσι το αντιμετωπίζουμε υπογράμμισε επίσης ο κ. Στεφανής ενώ σημείωσε ότι οι κάτοικοι των νησιών έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται.

Ο κ. Στεφανής υπερασπίστηκε τα σχεδιαζόμενα μέτρα με τα πλωτά φράγματα στην θάλασσα αν και ανέφερε ότι η εφαρμογή του θα είναι πιλοτική. «Θέλουμε να περιορίσουμε τα σημεία εισόδου σε κάθε νησί και ένα από τα μέτρα είναι και τα φράγματα τα οποία θα έχουν 60 πόντους βύθισμα και 60 πόντους θα είναι πάνω από την θάλασσα, ενώ θα έχουν και φωτισμό. Θα τα χρησιμοποιήσουμε και θα δούμε», σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι στον Έβρο έχουν γίνει σημαντικά επιτεύγματα και υπάρχει μείωση των ροών κατά 50%.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Ο Ερντογάν ομιλεί για νέα Ίμια «και σε άλλα νησιά» κι εμείς ετοιμάζουμε παραβατική λίστα ως δώρο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: