Στα νησιά του βορείου Αιγαίου χάθηκε η κυβερνητική… αθωότητα: Τα τρία ΔΕΝ που την εκθέτουν

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (5Δ), στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΖΑΓΟΡΙΑΝΙΤΗ

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου, όπου η κυβέρνηση μετά από 8 μήνες μελέτης του προβλήματος και διάλογου έχει επιστρατεύσει τα ΜΑΤ για να επιβάλλει τις αποφάσεις της έχοντας απέναντί της τους πολίτες της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου καταδεικνύουν το εξής απλό: Δεν ήταν έτοιμη, δεν είχε μελετήσει, δεν έδρασε με σχέδιο.

Ακόμη κι αν δεχθούμε ως πλήρως αληθείς τους ισχυρισμούς για οικονομικά συμφέροντα, για πολιτικά παιχνίδια, για σκοτεινούς ρόλους MKO και πάλι αυτό δεν βοηθά την κυβέρνηση.

Η απάντηση είναι μια: Αν τα γνώριζε είχε όλο το χρόνο για να τα αντιμετωπίσει. Αν δεν τα γνώριζε τότε κάποιοι δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους. Αν δεν μπορεί είναι ένα άλλης τάξης πρόβλημα…

  • Η εικόνα μιας κυβέρνησης που στέλνει τα ΜΑΤ, δέρνει τον κόσμο και μετά αναγκάζεται μπροστά στον κίνδυνο της γενικευμένης εξέγερσης να τα αποσύρει δείχνει ότι υπάρχει θέμα. Εξευτελίζεται η έννοια του κράτους και στέλνει μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους αρκεί να πάρουν τις καραμπίνες και να κυνηγήσουν τις δυνάμεις επιβολής της τάξης και των κυβερνητικών αποφάσεων.

Παρέλκει να εξετάσουμε τις δηλώσεις και το ρόλο του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. Αυτός ήταν πάντα και θα έπρεπε να τον γνωρίζουν.

Η ουσία είναι ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου δίνεται η τελευταία ευκαιρία στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδείξει ότι υπάρχει κράτος που μελετά τα προβλήματα, λαμβάνει ορθολογικές αποφάσεις και τις εφαρμόζει.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρόκειται για μια καθαρή ήττα που θα ανοίξει το ασκό του Αιόλου. Έχει συμβεί και στο παρελθόν με ολέθρια αποτελέσματα για τις κυβερνήσεις που έχασαν τον έλεγχο.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Στον υπόγειο πόλεμο της Τουρκίας δεν απαντάς με “εμφύλιο” διότι δεν θα υπάρχει κανείς για να προστατεύσει την Ελλάδα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: