Σοβαρές τουρκικές απώλειες στη Συρία: Άλλοι πέντε νεκροί στις μάχες με τις ένοπλες δυνάμεις του αλ Άσαντ

Τουρκικά στρατιωτικά οχήματα φτάνουν στο Ιντλίμπ της Συρίας, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό. EPA, YAHYA NEMAH




Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης σκότωσαν πέντε Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους πέντε τη Δευτέρα σε επίθεση εναντίον τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου στην περιοχή Taftanaz της βορειοδυτικής Συρίας, παραδέχθηκε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η Άγκυρα απέστειλε σημαντικές ενισχύσεις στην περιοχή της Idlib της Συρίας, όπου έλαβε χώρα η επίθεση, καθώς η Τουρκία προσπαθεί να αποτρέψει την ταχεία πρόοδο των δυνάμεων της κυβέρνησης της Συρίας. Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν αντιδρώντας στην επίθεση και στους θανάτους των στρατιωτών τους.

Η επίθεση της κυβέρνησης της Συρίας στο Idlib, που αποτελεί τη τελευταία αντίσταση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, έχει οδηγήσει πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους από τα σπίτια τους προς τα κλειστά τουρκικά σύνορα, απειλώντας μια νέα ανθρωπιστική κρίση.

Μια πηγή των τρομοκρατών, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, δήλωσαν ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είχαν κτυπήσει τη στρατιωτική βάση στο Taftanaz και μάρτυρες δήλωσαν ότι τα τουρκικά ελικόπτερα πέταξαν στη βορειοδυτική Συρία για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Ένας διοικητής δήλωσε ότι οι τρομοκράτες ξεκίνησαν μια στρατιωτική επιχείρηση τη Δευτέρα εναντίον του συριακού στρατού κοντά στο Saraqeb με τη βοήθεια του τουρκικού πυροβολικού, ενώ μάρτυρες ανέφεραν επίσης τον τουρκικό βομβαρδισμό των στρατιωτικών θέσεων της Συρίας στην περιοχή.

Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί ήδη 3,6 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες, λέει ότι δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει άλλους και ζήτησε από τη Δαμασκό να αποχωρήσει από την περιοχή του Idlib μέχρι το τέλος του μήνα, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την τουρκική δράση.

Η Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη “συνεχίζεται” στο Μόχανο σε επίπεδο ΥΠΕΞ την Κυριακή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: