Σκοπός η πρόληψη και όχι η παρεμπόδιση διέλευσης λέει ο Κούσιος σχολιάζοντας δηλώσεις Ακιντζί

File Photo: Ο Κυριάκος Κούσιος. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Δεν είναι πρόθεση να παρεμποδιστεί η διέλευση οποιουδήποτε από και προς τις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Τη δήλωση την έκανε, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αναστολή από αύριο το πρωί της λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων λόγω του κορωνοϊού για μια εβδομάδα, είπε πως σωστό είναι να λαμβάνονται μέτρα από κοινού εάν χρειαστεί, μέσω της τεχνικής δικοινοτικής επιτροπής για θέματα υγείας, και πως δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός με μονομερή βήματα.

«Μοναδικός σκοπός είναι η πρόληψη υπό το φως των κινδύνων από τον κορωνοϊό», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κούσιος, σημειώνοντας πως το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας οδοφραγμάτων κρίθηκε αναγκαίο στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών σε σχέση με τον κορωνοϊό και πως αυτό γίνεται για προστασία και των δυο κοινοτήτων.

«Όπως ξεκάθαρα αποφασίστηκε και δηλώθηκε το μέτρο αυτό αφορά την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων σημείων διέλευσης και δεν αποκόπτεται με κανένα τρόπο η επικοινωνία ή η διέλευση από τα άλλα πέντε σημεία πρόσβασης, δυο εντός των βρετανικών βάσεων και τριών που βρίσκονται στη γραμμή αντιπαράταξης», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «αφέθηκαν ανοικτοί δίοδοι για να εξυπηρετείται ο κόσμος».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κούσιος είπε πως η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων σημείων διέλευσης για επτά ημέρες θα αξιολογηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

 

Διαφωνεί ο Ακιντζί με το κλείσιμο των οδοφραγμάτων: Τα μονομερή μέτρα δημιουργούν πανικό, λέει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: