Συνεχίζουμε να θωρακίζουμε τη χώρα μας διπλωματικά απέναντι στην Τουρκία, λέει ο Βαρβιτσιώτης

File Photo: O Mιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εμφανίστηκε λμάλλον απαισιόδοξος για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. @MVarvitsiotis




Για τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, στον απόηχο του χθεσινού Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, μίλησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο ραδιόφωνο του Skai και στην εκπομπή του δημ/φου Παύλου Τσίμα, «Ημερολόγιο».

  • Συγκεκριμένα, αναφέροντας  ότι και οι Ευρωπαίοι ομόλογοι μας αναγνωρίζουν ότι η Τουρκία αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή,  ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε  ότι έχοντας συνηθίσει την ένταση με την Τουρκία, συνεχίζουμε να θωρακίζουμε τη χώρα μας διπλωματικά, παραμένοντας σε μια κατάσταση αυξημένης κινητικότητας και πολλαπλασιάζοντας τις επαφές μας στην Ευρώπη, αλλά και ανά τον κόσμο.

Για το θέμα της επίταξης εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη κόπωση που εκφράζουν οι κάτοικοι των νησιών, αλλά είναι η μοναδική λύση για να θωρακιστεί η χώρα απέναντι στις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές. Ζητάμε χρόνο, ώστε να φανεί πώς λειτουργεί η καινούργια διαδικασία ασύλου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, δε μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα. Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες, προσέθεσε.

Πηγή: www.skai.gr

Το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο στο επίκεντρο της επίσκεψης Δένδια στην Αλγερία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: