Συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών με τους πρέσβεις της Αρμενίας και της Ρωσίας

File Photo: Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης. @amna_news
Με τους πρέσβεις της Αρμενίας και της Ρωσίας, Fadey Charchoghlyan και Andrey Maslov, αντίστοιχα, συναντήθηκε, νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης.

Κατά τη συνάντηση ο πρέσβης της Αρμενίας, κ. Charchoghlyan υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες διατηρούν άριστο επίπεδο διμερών σχέσεων και τόνισε ότι πέραν των θεμάτων εμπορίου και Διασποράς, η συνεργασία μπορεί επίσης να επεκταθεί στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Από πλευράς του, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους στενούς πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, καθώς και στην τριμερή συνεργασία της Ελλάδας και της Κύπρου με την Αρμενία για θέματα Διασποράς, προτείνοντας την πραγματοποίηση νέας συνάντησης προσεχώς, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Ο πρέσβης της Ρωσίας, κ. Maslov, αναφέρθηκε αρχικά στις συναντήσεις των yπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Sergey Lavrov, το Νοέμβριο στη Μόσχα και στα μέσα Φεβρουαρίου στη Διάσκεψη του Μονάχου, αλλά και στη συνάντηση του γενικού γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, Alexander Grushko, στις αρχές Φεβρουαρίου στη Μόσχα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις εκδηλώσεις για το «Έτος Ελλάδας-Ρωσίας», που διεξάγονται με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία έτη.

Ο κ. Βλάσης υπογράμμισε τους μακροχρόνιους κοινούς δεσμούς των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία και την Ορθοδοξία.

Τέλος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί τις κοινότητες των Ελλήνων ομογενών, που διαβιούν στη Νότια Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στη ΓΑΔΑ αυτοβούλως εμφανίστηκε ο «Μάξιμος Σαράφης»: Θα καταθέσει τη Δευτέρα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal