Συνάντηση Γεραπετρίτη – Γραμμένου ενόψει της άφιξης των εκπροσώπων FIFAκαι UEFA

File Photo: Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Για τα θέματα που θα μπουν στο τραπέζι με τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη (25/2) συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται στην ελληνική πρωτεύουσα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής (Αλεξάντερ Τσέφεριν) και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας (Γκρεγκ Κλαρκ), προσκεκλημένοι της κυβέρνησης που επιζητεί τη σύναψη ποδοσφαιρικού μνημονίου με τις δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές Αρχές.

Όπως είναι γνωστό, η ελληνική πολιτεία θέλει να προσθέσει στην ατζέντα των συζητήσεων και άλλα θέματα εκτός από την αντιμετώπιση της βίας και τους χειραγωγημένους αγώνες. Από τη σημερινή προπαρασκευαστική συνάντηση Γεραπετρίτη – Γραμμένου δεν διέρρευσε κάποια πληροφορία, εικάζεται όμως ότι κουβέντα έγινε και γι΄ αυτά τα θέματα, που θεωρούνται «λεπτά».

Μια ανεξάρτητη διαιτησία, που θα λειτουργεί στους κόλπους των FIFA – UEFA, όπως και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην Ομοσπονδία είναι τα θέματα που η πολιτεία έχει καταστήσει γνωστό ότι θα θέσει στις ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες. Θέματα που δεν αγγίζουν απλώς, αλλά βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου και για τις όποιες αλλαγές, απαιτείται τόσο η συναίνεση των ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών, όσο και μια μεγάλη πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την Τρίτη στη Super League η υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά τα αιτήματα Ολυμπιακού, ΑΕΛ, Πανιωνίου

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal