Επίθεση τρομοκρατών εναντίον του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ




Μία γραμμή μεταφοράς αερίου (EMG pipeline) μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ ανατινάχτηκε σήμερα από άγνωστους τρομοκράτες.

Η γραμμή μεταφοράς αερίου μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου βρίσκεται στη βόρεια χερσόνησο του Σινά. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera τινάχθηκε στον αέρα από άγνωστους που έκαναν την επίθεση το βράδυ της Κυριακής. Την είδηση αναδημοσίευσαν η Jerusalem Post, η Haaretz και άλλα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ.

Το γραφείο του υπουργού Ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz δήλωσε ότι το φυσικό αέριο συνεχίζει να ρέει από το Ισραήλ στην Αίγυπτο και ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να ερευνήσει τη φύση του συμβάντος.

Οι εταίροι που εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα αερίου στο Leviathan στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ (Noble Energy, Delek Drilling and Ratio) δημοσίευσαν ανακοίνωση την Κυριακή για να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπήρξε καμία ζημιά στον αγωγό EMG που συνδέει το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Πρόσθεσαν: “Η ροή του φυσικού αερίου από τον Leviathan στην Αίγυπτο συνεχίζεται κανονικά.”

Η επίθεση στον αγωγό ήρθε αμέσως μετά το κάλεσμα από τον εκπρόσωπο του ISIS Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi στα μέλη της οργάνωσης, κυρίως σε όσους δρουν στο Σινά και τη Συρία, να αρχίσουν να κτυπούν ισραηλινούς στόχους, αναφέρει η Jerusalem Post.

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην αεροναυτική βάση στη στη Φλόριντα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: