Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Η Πολεμική Αεροπορία δίνει απαντήσεις για τα τουρκικά σχέδια «απόβασης» στα νησιά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφτηκαν την παρέμβριο Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, προκειμένου να επιθεωρήσουν τα μέτρα επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων στο νομό Έβρου, τα οποία ενισχύονται με σκοπό την αποτροπή των παράνομων εισόδων προς την Ελλάδα, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΕΕΘΑ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.

Με κάθε μέσο και τρόπο η Αθήνα από την ώρα που έπεσε το σκοτάδι αναζητεί τα σημεία συγκέντρωσης των μεταναστών στα παράλια της γειτονικής χώρας καθώς και σε άλλες περιοχές.

Οι Τούρκοι οδηγούν τους μετανάστες σε διαφορετικά σημεία σχεδόν σ’ όλο το μήκος των θαλασσίων συνόρων. Τους οδηγούν εκεί ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να ξεκινήσουν ακόμη ένα προπαγανδιστικό σόου, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τη ροή από την Ιντλίμπ μετά το αεροπορικό σφυροκόπημα της Ρωσίας κατά των τουρκικών δυνάμεων. Όμως η Τουρκία έχει δώσει το πράσινο φως για ότι συμβαίνει στα σύνορα τις τελευταίες ώρες.

Παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τη νύχτα στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να έχουν αρκετές εικόνες που μαρτυρούν την μεγάλη υβριδική επιχείρηση στην οποία ηγείται η Τουρκία το τελευταίο 48ωρο.

Η Πολεμική Αεροπορία έκανε από την πλευρά της, μέσα στη νύχτα, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να καταγράψει σημεία συγκέντρωσης με τα προηγμένης τεχνολογίας συστήματα που διαθέτει.

  • Στρατός Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό, έχουν δηλώσει ετοιμότητα να υλοποιήσουν τα όσα ακούστηκαν από τα πιο επίσημα χείλη, δηλαδή να μην επιτρέψουν σε κανέναν να αναδιπλώσει ένα ιδιαίτερα πονηρό σχέδιο κατά της χώρας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα», ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε tweet που έγραψε.

Και αυτή η θέση για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ίσως αποτελεί μέρος της εντολής που μετέφερε ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στον Έβρο και αφορά φυσικά την υπεράσπιση των συνόρων, με σεβασμό πάντα σ’ αυτούς που έχουν όλα τα δικαιολογητικά ως πρόσφυγες πολέμου.

  • Σαφή εντολή για τον Έβρο

Στον Έβρο δεν πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα εξηγούσε ανώτατη πηγή. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σαφή εντολή πως από οποιοδήποτε σημείο δεν πρέπει να περάσει κανείς στην Ελληνική επικράτεια. Η εντολή αυτή ισχύει τόσο για τις αρχές ασφαλείας, όσο και για τις στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες ενισχύονται διαρκώς.

Οι περιπολίες μετά το πάθημα με τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών είχαν ήδη αλλάξει, μετατρεπόμενες σε περιπόλους μάχης. Και αυτές τώρα ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο ενώ τοποθετήθηκαν και επιπλέον ενέδρες από στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων που έχουν φτάσει στον ακριτικό Νομό και που με θερμικές κάμερες σαρώνουν τα πάντα.

Μετανάστες στον Έβρο επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα. Πηγή φωτογραφίας ΓΕΕΘΑ

Οι ενισχύσεις των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων έχουν γίνει από διάφορες μονάδες της Κεντρικής Ελλάδας, κι αυτό ακόμη είναι ένα σημαντικό στοιχείο που θέλει να δείξει τη βούληση των Ενόπλων Δυνάμεων να σφραγίσουν τον Έβρο.

  • Ήδη εδώ και καιρό σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπάρξει ένας σχεδιασμός ανανεωμένος σ’ ότι αφορά τα μέτρα φρούρησης του Έβρου από το χερσαίο κομμάτι που ενώνει Ελλάδα και Τουρκία, μέχρι και εκεί που χωρίζει τις δυο χώρες ο Έβρος ποταμός.
  • Οι Αξιωματικοί που έχουν υπηρετήσει εκεί για πολλά χρόνια γνωρίζουν τα δυο σημεία «που πονάει» η φύλαξη, ένα στο βόρειο τμήμα κι ένα στο νότιο κι εκεί έχει δοθεί μεγαλύτερο βάρος.

Πάντως αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση που στόχο έχει κανείς να μην περάσει παράνομα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Ενορχηστρωτής η Άγκυρα…

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μαρτυρούσαν στρατιωτικές πηγές αναφερόμενες στις κινήσεις της Τουρκίας καθώς ακόμη και με στρατιωτικά φορτηγά οχήματα μεταφέρθηκαν μετανάστες προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

Στελέχη του Τουρκικού στρατού, αλλά και απλοί στρατιώτες, όπως έχουν καταγράψει και δεκάδες κάμερες τηλεοπτικών συνεργειών από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, έχουν απαθανατίσει τις οδηγίες που δίνουν οι ένστολοι όταν τους ρωτούν οι μετανάστες προς τα που πρέπει να κινηθούν.

Μετανάστες στον Έβρο επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα. Πηγή φωτογραφίας ΓΕΕΘΑ

Τα πάντα κατά το χθεσινό 24ωρο καλύφθηκαν δημοσιογραφικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκυρα καλεί όλα τα ΜΜΕ, απ’ όλο τον κόσμο να τους «ταξιδέψει» στο δικό της μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά και να καταγραφούν εικόνες της επέλασης προς την Ελλάδα, συνεπώς και προς την Ευρώπη.

  • Με την Τουρκική λίρα να έχει φτάσει στο 6,25, τα φέρετρα με την ημισέληνο να καταφτάνουν από την Ιντλίμπ και την κατακραυγή στο εσωτερικό της, ο Ταγίπ Ερντογάν μέσω των μεταναστών απειλεί για υποστήριξη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Μάλιστα από την Ευρώπη, με την οικονομία του Ερντογάν να παίρνει ξανά τον κατήφορο, θέλει το ζεστό χρήμα που ήδη έχει πάρει και πάλι στο παρελθόν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Εκτάκτως σε Έβρο & νησιά βορείου Αιγαίου ο Α’ ΓΕΕΘΑ: Απλώνεται δίχτυ αποτροπής στα σύνορα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: