Σε «μνημόνιο» από σήμερα το ποδόσφαιρο: Υπογραφές στο Μαξίμου με UEFA, FΙFA

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραλαμβάνει αναμνηστικό δώρο από τον αντιπρόεδρο της FIFA Greg Clarke. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ, συναντάται από τις 10:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρόντες στη συνάντηση έχει προγραμματιστεί να είναι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος  Γεραπετρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο πρωθυπουργούς θα υπογράψει με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών τα συνυποσχετικά με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ποδοσφαιρικό «μνημόνιο», όπως αποκλήθηκε μέσα στη Βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, θα περιλαμβάνει τις προτάσεις UEFA-FIFA που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε να μην μπορούν ΕΠΟ και σύλλογοι να διαμαρτύρονται για παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στην χώρα.

Σε τέσσερις άξονες

Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, θα στηριχθεί σε τέσσερις άξονες. Αρχικά η οργάνωση και οι δομές του ποδοσφαίρου και δη της ΕΠΟ, η χειραγώγηση αγώνων, η βία στα ελληνικά γήπεδα και η διαιτησία που στόχος είναι να πάει σε «ανεξάρτητα χέρια» εκτός ΕΠΟ-ΚΕΔ με παρουσία μόνιμου ξένου αρχιδιαιτητή.

Η UEFA και η FIFA θα καταθέσουν τις προτάσεις που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση και θα αναλάβει να νομοθετήσει το προσεχές διάστημα, ενώ θα αναλάβει να ωθήσει την ΕΠΟ στις απαιτούμενες αλλαγές του κανονισμού της.

Χθες το βράδυ η ΕΠΟ δεξιώθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» τα στελέχη της UEFA και της FIFA (Τσεφέριν-Κλαρκ) και συζήτησαν για όλες τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την σημερινή κρίσιμη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που έχει αναλάβει τις επαφές με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες εκ μέρους της Πολιτείας.

Ο κ. Γεραπετρίτης στις δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος αλλά και σίγουρος για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν πρέπει να πάει χαμένη και πρέπει να αξιοποιηθεί. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό απ’ όλες τις πλευρές», σχολίασε εξερχόμενος από τις επαφές και το δείπνο της Δευτέρας με FIFA – UEFA και ΕΠΟ. Στην συνέχεια σχολίασε στο gazzeta πως: «είμαστε συντεταγμένοι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρούμε ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα».

Τσεφέριν: «Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα»

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν τόνισε στην ΕΡΤ ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η λύση για την Ελλάδα. Ωστόσο, επεσήμανε ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθεί Grexit!

Αναλυτικά δήλωσε:

Για τα κύρια σημεία της συνάντησης: «Είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια της. Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Για το ενδεχόμενο να σημειωθεί Grexit: «Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση, γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Με πληροφορίες από iefimerida

Καθηλωτική ήταν στον λόγο της η Βανέσα στην τελετή για τον Κόμπι Μπράιαντ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal