Σε λίγες ώρες τα Όσκαρ: Πυρετός στα στοιχήματα για τους νικητές

File Photo: Απογοητευτική σε τηλεθέαση η τελετή απονομής των Όσκαρ 2020. EPA, EUGENE GARCIA




Λίγες ώρες απομένουν για να μάθουμε τους μεγάλους νικητές των Βραβείων Ακαδημίας Κινηματογράφου, με την αγωνία των σινεφίλ, αλλά και όσων έχουν κάνει προβλέψεις για τις ταινίες, τους ηθοποιούς και τους δημιουργούς που θα κυριαρχήσουν, να κορυφώνεται.

Η 92η απονομή βραβείων θα ξεκινήσει στις 3:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) και οι πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης ετοιμάζονται να κάνουν εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί κατά την προσέλευσή τους στο Dolby Theater του Λος Άντζελες. Κάποιοι από αυτούς θα έχουν την τύχη να ανέβουν και στη σκηνή για να πανηγυρίσουν κρατώντας στα χέρια τους τα χρυσά αγαλματίδια.

Θα επικρατήσουν τα φαβορί ή θα υπάρξουν εκπλήξεις;

Ο «Joker» συγκεντρώνει εφέτος τις περισσότερες υποψηφιότητες, διεκδικώντας συνολικά 11 βραβεία, ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης ταινίας.

Σε απόσταση αναπνοής, με 10 υποψηφιότητες, βρίσκονται «Ο Ιρλανδός», το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» και το «1917».  Χρυσό αγαλματίδιο στην κορυφαία κατηγορία διεκδικούν και τα «Παράσιτα», που φιλοδοξούν να γίνουν η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο.

Για τον α’ ανδρικό και τον α’ γυναικείο ρόλο, ο «Joker» Γιοακίν Φίνιξ και Ρενέ Ζελβέγκερ ως Τζούντι Γκάρλαντ, θεωρούνται ακλόνητα φαβορί.

Υποψήφια σε δύο κατηγορίες για δύο διαφορετικές ερμηνείες της είναι η Σκάρλετ Τζοχάνσον. Η δημοφιλής ηθοποιός διεκδικεί βραβείο α’ γυναικείου ρόλου για την «Ιστορία Γάμου» και β’ γυναικείου για το «Τζότζο».

Ο Τζο Πέσι, τον οποίο ο Μάρτιν Σκορτσέζε έπεισε να επιστρέψει στην υποκριτική, διεκδικεί το βραβείο β’ ανδρικού ρόλου, υποδυόμενος έναν μαφιόζο αρχηγό στον «Ιρλανδό».

Πάμε Στοίχημα στα κινηματογραφικά βραβεία με πλήθος επιλογών

Το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ προσφέρει πολλές στοιχηματικές επιλογές για την 92η Απονομή Βραβείων Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Οι παίκτες του Πάμε Στοίχημα μπορούν να ποντάρουν, μεταξύ άλλων, στα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Α’ και Β’ Ανδρικού Ρόλου, Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου και Πρωτότυπου Σεναρίου, Κοστουμιών, Φωτογραφίας κ.α.

Επιπλέον, προσφέρονται ειδικά στοιχήματα για τα Συνολικά Βραβεία που θα αποσπάσουν οι ταινίες «Joker», «Κάποτε στο… Χόλιγουντ», «Ιστορία Γάμου», «Παράσιτα», «Τζότζο», «Μικρές Κυρίες».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: