Σε εξέλιξη στο Μαξίμου σύσκεψη Μητσοτάκη με δημάρχους αλλά χωρίς τον Μουτζούρη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με στελέχη της αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, με αντικείμενο τη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζουν τα νησι, στο Μέγαρο Μαξίμου, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σε εξέλιξη και χωρίς τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου είναι η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημάρχους Λέσβου, Χίου και Σάμου, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για να εκτονωθεί η έκρυθμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, Άρη Χατζηκομνηνό, στη σύσκεψη προσκλήθηκε τελικά και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, καθώς η πτήση του από Μυτιλήνη ακυρώθηκε εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στη συνάντηση, εκτός από τον κ. Χατζηκομνηνό συμμετέχουν ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος και Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έγινε γνωστό λίγο πριν τις 5,30 μμ. ότι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου “δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει στην Αθήνα για να πάρει μέρος στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών”. Οπως προστίθεται στην ανακοίνωση “οι προγραμματισμένες πτήσης από Μυτιλήνη για Αθήνα της Olympic air-Aegean με αριθμό ΟΑ255 στις 15:55 και της Sky express με αριθμό 303 στις 16:05 ακυρώθηκαν”.

Ετσι κι αλλιώς η συμμετοχή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη ήταν εξαιρετικά αμφίβολη μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε στα  social media όπου ο κ. Μουτζούρης φαίνεται, συνομιλώντας με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να λέει «να κι αν είναι εξοργισμένος ο πρωθυπουργός», συνοδεύοντας τη φράση του με την χαρακτηριστική κίνηση.

Στον «αέρα» η συνάντηση Μητσοτάκη με Μουτζούρη: «Να κι αν είναι εξοργισμένος ο πρωθυπουργός», είπε!

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα το πρωί της Πέμπτης όταν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε: «Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη»ενώ προσέθεσε πως ακόμα κι αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή γιατί θα είναι υποκριτική.

«Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

«Δεν είναι πλάκα» θέλησε να επισημάνει ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Μουτζούρης είπε ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη για το θέμα των κλειστών δομών, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα τον καλούσε μετά από τα τελευταία γεγονότα.

Σχετικά με το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά τα επεισόδια, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση έχει ευελιξία στην προσέγγιση του στόχου.

Επίσης, όπως είπε, παρά τα επεισόδια την πρώτη μέρα τα μηχανήματα έφτασαν στο σημείο που έπρεπε για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

«Είχαμε ακραία επεισόδια, μέχρι και πυροβολισμούς», είπε ο κ. Πέτσας επισημαίνοντας ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να πέσουν οι τόνοι σήμερα, Πέμπτη, ενώ συμπλήρωσε πως θα σχηματιστούν δικογραφίες για όσους συμμετείχαν στα ακραία επεισόδια.

Γραφικός και επικίνδυνος ο Μουτζούρης, σχολιάζει ο Πέτσας: Δικογραφίες για όσους συμμετείχαν σε ακραία επεισόδια

Η τελική σύνθεση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ όσο αφορά την τελική θέση της κυβέρνησης  αναμενόταν να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε το μεσημέρι.

ΤΑ ΜΑΤ φεύγουν από τα νησιά, αλλά πόρτα Μητσοτάκη στον Μουτζούρη μετά το «να κι αν…»

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: