Ρωσική απάντηση και στην Disnayland: Κάποιοι τη λένε κιτς, ο Πούτιν την θαυμάζει…

Ο Ρώσος πρόεδρος συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της Μόσχας, Σεργκέι Σομπγιάνιν, επιθεωρεί την ρωσική Disnayland. EPA/SHAMIL ZHUMATOV / POOL




Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επιθεώρησε σήμερα τη ρωσική απάντηση στην Ντίσνεϊλαντ, το πρώτο μεγάλης κλίμακας κλειστό θεματικό πάρκο, το οποίο, σύμφωνα με τη Μόσχα, θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, όταν ανοίξει το προσεχές Σάββατο.

Το θεματικό πάρκο “Ostrov Mechty” –ή Dream Island– έχει χτιστεί στο σχήμα ενός παιδικού κάστρου και εκτείνεται σε έκταση 300 στρεμμάτων σε μια βιομηχανική συνοικία στα νότια περίχωρα της Μόσχας.

Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο Πούτιν περιηγήθηκε στο πάρκο, ενώ σταμάτησε για να βγάλει φωτογραφίες μαζί με μια ομάδα παιδιών που επισκέφθηκαν το πάρκο με αφορμή την παρουσία του.

Οι δημοτικές αρχές της Μόσχας επισημαίνουν ότι το Dream Island είναι το μεγαλύτερο κλειστό θεματικό πάρκο του είδους του στην Ευρώπη και ο κεντρικός γυάλινος θόλος του είναι πολύ μεγαλύτερος από τον θόλο της Γκαλερί Λαφαγιέτ στο Παρίσι.

Οι νέες εγκαταστάσεις, εντούτοις, επικρίθηκαν από ορισμένους για τον χλιδάτο και ασυνήθιστο σχεδιασμό τους, με τον δημοφιλή μπλόγκερ Ιλία Βαρλάμοφ να τις κατατάσσει στην έβδομη θέση της λίστας του με τα 100 ασχημότερα κτίρια της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Αλληλεγγύη στους Κινέζους με τραγούδια για τον κορωναϊό σε Μαλαισία και Σιγκαπούρη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: