Ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια από τουβλάκια Lego φτιάνει 62χρονη στη Γερμανία

Τα ζωντανά χρώματα τις κάνουν να ξεχωρίζουν στα πεζοδρόμια στο κέντρο των πόλεων, λέει σήμερα η Έμπελ που χρησιμοποιεί αμαξίδιο ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε πριν από 25 χρόνια. @amna_news




Αντιμέτωπη με σειρά μη προσβάσιμων καταστημάτων και καφέ, η Ρίτα Έμπελ, που χρησιμοποιεί και η ίδια αναπηρικό αμαξίδιο, σκέφθηκε μια εύκολη και πολύ διασκεδαστική λύση -ράμπες φτιαγμένες από τουβλάκια Lego.

«Για εμένα το όλο θέμα είναι να προσπαθήσω να ευαισθητοποιήσω λίγο τον κόσμο για ανεμπόδιστες μετακινήσεις», ανέφερε η Έμπελ από τη γερμανική πόλη Χανάου. Η ίδια χρησιμοποιεί αμαξίδιο ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε πριν από 25 χρόνια.

«Ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε ξαφνικά να βρεθεί σε ένα αμαξίδιο, όπως εγώ», δήλωσε η 62χρονη γιαγιά.

Με τη βοήθεια του συζύγου της, η Έμπελ συχνά περνά δύο με τρεις ώρες την ημέρα κατασκευάζοντας ράμπες ειδικής παραγγελίας, που περιλαμβάνουν πολλές εκατοντάδες μικρά πλαστικά τουβλάκια που έχουν συγκολληθεί με έως και οκτώ σωληνάρια κόλλας.

Τα ζωντανά χρώματα τις κάνουν να ξεχωρίζουν στα πεζοδρόμια στο κέντρο των πόλεων, είπε.

«Κανείς δεν περνά δίπλα από μια ράμπα Lego χωρίς να την κοιτάξει. Είτε είναι παιδιά που προσπαθούν να ξεκολλήσουν τα τουβλάκια είτε ενήλικες που βγάζουν τα τηλέφωνά τους για να τραβήξουν φωτογραφίες», δήλωσε.

Ενθουσιώδης ήταν η αντίδραση των τοπικών επιχειρήσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Αθήνα για πρώτη φορά η Σελίν Ντιόν: Συναυλία στο ΟΑΚΑ στις 31 Ιουλίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: