Ψυχραιμία και ορθολογισμό κόντρα στον κοροναϊό, ζητεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη χτεσινή ομιλία του στη Βουλή για το νέο ασαφαλιστικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Ψυχραιμία και ορθολογισμό ζητεί από όλους ο υπουργός Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί με το μικρότερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος το πρόβλημα που ανέκυψε με τον κοροναϊό παγκοσμίως και θέτει και την ελληνική οικονομία ενώπιον μίας δύσκολης κατάστασης.

Η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι σκόπιμο να διασφαλιστεί, ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του με αφορμή τη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

  • «Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, τον Φεβρουάριο, βελτιώθηκε, φτάνοντας στις 113,2 μονάδες. Η επίδοση αυτή είναι η υψηλότερη των τελευταίων 20 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2000. Αποδεικνύει δε ότι το εφαρμοζόμενο οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης, εντός του υφιστάμενου πλαισίου, η διαχείριση των πολύχρονων θυσιών νοικοκυριών και επιχειρήσεων καθώς και των δημόσιων οικονομικών κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Φυσικά, το παγκόσμιας κλίμακας πρόβλημα που ανέκυψε με τον κοροναϊό θέτει και την ελληνική οικονομία ενώπιον μίας δύσκολης κατάστασης. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το μικρότερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος απαιτείται από όλους ψυχραιμία και ορθολογισμός. Η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι σκόπιμο να διασφαλιστεί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Τέταρτο κρούσμα κορωναϊού στην Ελλάδα: Πρόκειται για 36χρονη που ταξίδεψε στην Ιταλία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal