Πρώτο κρούσμα του Covid-19 στον Ισημερινό, τρία νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο Λίβανος

Αυξάνονται συνεχώς οι θάνατοι από τον κοροναϊό. EPA, ANGELO CARCONI




Ο Ισημερινός επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, όπως έγινε γνωστό από την υπουργό Υγείας.

Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα από τον Ισημερινό, που διαμένει στην Ισπανία, δήλωσε η υπουργός Υγείας Καταλίνα Αντραμούνιο σε δημοσιογράφους. Η ασθενής έφθασε στον Ισημερινό στις 14 Φεβρουαρίου με απευθείας πτήση από τη Μαδρίτη χωρίς να έχει εμφανίσει συμπτώματα. Σύντομα νόσησε και πήγε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με τον Covid-19.

«Η ασθενής νοσηλεύεται στην εντατική, σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς του κοροναϊού» είπε η υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας των προσώπων εκείνων που ήρθαν σε επαφή με την ασθενή.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν στη χώρα τρία νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 7.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα τρία νέα κρούσματα έχουν τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Βηρυτού και το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι προσβλήθηκαν έχει να κάνει με τις επαφές που είχαν με ήδη νοσούντες στη χώρα.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βηρυτός, Λίβανος, Κίτο, Ισημερινός

 

Τέσσερα παιδιά σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Γερμανία “χτύπησε” ο κοροναϊός – το παγκόσμιο ντόμινο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: