Νίκη SPD, εντυπωσιακή άνοδος Πράσινων στις εκλογές στο Αμβούργο: Τρίτο το CDU της Μέρκελ

Ο δήμαρχος και πρώτος τη τάξει υποψήφιος του SPD στο Αμβούργο, Πέτερ Τσέντσερ, πανηγυρίζει για την πρωτιά του κόμματός του στις τοπικές εκλογές. EPA/FOCKE STRANGMANN




Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις τοπικές εκλογές στην πόλη του Αμβούργου σήμερα.

Οι συντηρητικοί (CDU} της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ ήρθαν τρίτοι στο πρώτο εκλογικό τεστ αφότου η προστατευόμενη της Μέρκελ εγκατάλειψε τις φιλοδοξίες της για την καγκελαρία.

Τα exit polls του δικτύου  ZDF δίνουν στο SPD ποσοστό 38.0%, περίπου 7 μονάδες κάτω από το ποσοστό που είχαν αποσπάσει το 2015. Ωστόσο οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν η ισχυρότερη πολιτική δύναμη του Αμβούργου.  Οι Πράσινοι, με τους οποίους κυβερνούσαν οι Σοσιαλδημοκράτες της πόλη, σχεδόν διπλασίασαν τη δύναμή τους, αποσπώντας ποσοστό 25.5%.

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ απέσπασαν μόλις 11.0% δυο εβδομάδες αφοτου η ηγέτιδα του κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ βύθισε το κόμμα στο χάος  ανακοινώνοντας ότι κάνει στην άκρη και δεν θα διεκδικήσει την Καγκελαρία, ανοίγοντας έτσι ταυτόχρονα την κούρσα για την διαδοχή της καγκελαρίου Μέρκελ.

Λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου ένοπλος ρατσιστής προκάλεσε μακελειό στην πόλη Χανάου, αφήνοντας 11 νεκρούς στο φονικό πέρασμά του, το ακροδεξιό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία”, απέσπασε ποσοστό  4.8% ανοίγοντας την προοπτική της εξόδου των νεοφασιστών από το κοινοβούλιο του Αμβούργου.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Δέσμη ρουκετών από την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: