Πρωθυπουργική εντολή αποπομπής της υπ. Εργασίας για χρήση ονόματος “Δημοκρατία της Μακεδονίας”

File photo: Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Ρασέλα Μιζράχι,Photo via Facebook, Рашела Мизрахи @RaselaMizrahi




O πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, υπέβαλε πρόταση στη Βουλή για αποπομπή της υπουργού Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι.

Στην κίνηση αυτή προέβη ο Σπάσοφσκι μετά την ενέργεια της τελευταίας να επανατοποθετήσει στο υπουργείο της πινακίδα στην οποία αναγράφεται το προηγούμενο όνομα της χώρας (“Δημοκρατία της Μακεδονίας”).

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την προστασία του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Δεδομένου ότι η υπουργός Μιζράχι παραβιάζει συνειδητά και σκόπιμα το Σύνταγμα και θέτει έτσι σε κίνδυνο το ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός υπέβαλε στη Βουλή πρόταση για αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μιζράχι», ανέφεραν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “MIA” πηγές της κυβέρνησης.

H Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ότι “κληρονόμησε” την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα αυτή με το προηγούμενο όνομα της χώρας έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, η προκάτοχος της Μιζράχι στο υπουργείο αυτό, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή  N. Φραγκόπουλου
Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία

Επιμένει να χρησιμοποιεί την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας” η υπουργός Εργασίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: