Πρεμιέρα για την ανακαινισμένη Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στο “Παπανικολάου”

File Photo: Tο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης Photo via Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»




Eγκαινιάζεται σήμερα το μεσημέρι η ανακαινισμένη Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Γενικού Νοσοκομείου “Γεώργιος Παπανικολάου”.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο νέο ανακαινισμένο χώρο της Κλινικής θα υπάρχουν 10 αναβαθμισμένες κλίνες πνευμονολογίας, ενώ θα περιλαμβάνονται και 7 κλίνες που θα λειτουργούν στο πλαίσιο της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Νοσοκομείου.

Στην Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας εξετάζονται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και νοσηλεύονται περιστατικά που αφορούν σε προβλήματα αναπνευστικής ανεπάρκειας, διαταραχές αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, διακοπή καπνίσματός, πνευμονική υπέρταση, πνευμονοπάθειες, έλεγχο μηχανικών ιδιοτήτων πνεύμονα, έλεγχο λειτουργίας δεξιών καρδιακών κοιλοτήτων, μη επεμβατικό αερισμό, επεμβατικό αερισμό.

Οι κλίνες ΜΑΦ που διαθέτει η Κλινική θα ανταποκριθούν στην ανάγκη νοσηλείας ασθενών που εξέρχονται από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας πριν από το εξιτήριο ή τη νοσηλεία σε άλλη κλινική.

Η Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας είναι πανεπιστημιακή κλινική του ΑΠΘ υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Πνευμονολογίας, κ. Ι. Κιουμή.

Με πληροφορίες από ανακοίνωση του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Μπέρδεμα με το όνομα του νέου κοροναϊού: Λέγεται SARS-CoV-2, ενώ Covid-19 είναι η νόσος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: