Που ζούμε; Κόμματα και βουλευτές παίρνουν δάνεια και ΔΕΝ τα πληρώνουν… Επιστήμη η “πολιτική απατεωνιά”!

Η Βουλή της Κύπρου συνεδριάζει… ΓΤΠ, ΧΡ. ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Εάν ήμουν βέβαιος ότι οι δύο αυτές λέξεις –«πολιτικοί απατεώνες»- δεν θα προκαλούσαν αγωγές και μηνύσεις, θα τις χρησιμοποιούσα στην περίπτωση για την οποία θα ασχοληθώ σήμερα.

Οι δύο λέξεις πάνε γάντι στην περίπτωση της διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) για Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ) στην Κύπρο.

Διότι τι είναι οι πολιτικοί όταν παίζουν με τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων, που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, και κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους; Ας απαντήσει ο καθένας μας στο ερώτημα αυτό.

Όπως προανέφερα, εγώ θα έλεγα πως είναι «πολιτικοί απατεώνες», αλλά επειδή μπορεί οι λέξεις να είναι μηνύσιμες, τις αποφεύγω…

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα στο επίπεδο των κομμάτων. Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ χρωστάνε στις τράπεζες πολλά εκατομμύρια Και αξίζει να ερευνηθεί το θέμα για τους πολιτικούς. Πήραν δάνεια, όπως οι Κύπριοι συνάδελφοί τους, και δεν τα εξυπηρετούν; Ή τους τα χάρισαν οι τράπεζες;

  • Είδαμε στα δελτία των κυπριακών δορυφορικών καναλιών και διαβάσαμε στα μέσα ενημέρωσης, ότι οι συνέταιροι στο Κυπριακό -ως γνωστό έχουν ορκιστεί να μας επιβάλουν τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία (ΔΔΟ)- τσακώνονται για τα δάνεια των πολιτικών ταγών της Κύπρου. Και όταν ομιλούμε για συνεταίρους, εννοούμε τον πρόεδρο του δεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον γενικό γραμματέα του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Επειδή ο καυγάς τους στο Κυπριακό είναι σικέ και συμφωνημένος για να κρατάνε στα κομματικά μαντριά τα πρόβατα του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, το ίδιο πιστεύουμε πως είναι και ο τσακωμός τους για τα δάνεια στελεχών των κομμάτων τους, αλλά και για τα κομματικά δάνεια. Αλληλοκατηγορούνται υπογείως ότι κάποιες τράπεζες χάρισαν δάνεια στα κόμματα και στα στελέχη τους και κρύβονται πίσω από τα προσωπικά δεδομένα για να καλύψουν τις όποιες παρανομίες.

Ο κ. Νεοφύτου, για τον οποίο λένε πως είναι η «αλεπού» της κυπριακής πολιτικής σκηνής αν και πιάνεται μονίμως στη φάκα, αλλά έχει τον τρόπο να γλιστρά όπως το παφίτικο χέλι, κάλεσε -μας είπαν οι καλοί συνάδελφοι- σε debate τον κ. Κυπριανού για να συζητήσουν το θέμα των δανείων.

Άλλο ένα πυροτέχνημα του προέδρου του ΔΗΣΥ. Διότι, ως πολιτικός άνδρας έπρεπε να γνωρίζει πως το καλύτερο debate γίνεται από το βήμα της Βουλής, όπου θα μπορούν να λάβουν μέρος στη συζήτηση όλοι οι βουλευτές. Να φροντίσουν να μεταδίδεται η συνεδρίαση απ’ όλα τα κυπριακά κανάλια, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ακούσουμε ονόματα και …διευθύνσεις.

  • Σε ένα τηλεοπτικό debate, όσο και να προσπαθήσουν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, οι κ. Νεοφύτου και Κυπριανού θα οχυρωθούν στα «προσωπικά δεδομένα» με αποτέλεσμα να μην μάθουμε ποτέ ποιοι είναι οι πολιτικοί που πήραν δάνεια και είτε δεν τα πληρώνουν, είτε τους τα χάρισαν οι τράπεζες. Στη συνεδρίαση της Βουλής θα μπορούσαν να κληθούν και οι τραπεζίτες για να «δικαιολογήσουν» τις όποιες πράξεις τους, αναφορικά με το χάρισμα των δανείων σε κόμματα και πολιτικούς.

Στη συνεδρίαση της Βουλής θα μπορούσε να γίνει σε άλλη βάση και η συζήτηση για τα χρήματα που έδωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στον ΔΗΣΥ και στο ΑΚΕΛ. Βεβαίως, οι κ. Νεοφύτου και Κυπριανού, θα μπορούσαν να αντιτάξουν ότι ο Βγενόπουλος ήταν ένας καλός επιχειρηματίας, που ήθελε να ενισχύσει τα κόμματά τους χωρίς να ζητήσει …ανταλλάγματα. Για ποιο άλλο λόγο να τους έδωσε τόσες χιλιάδες ευρώ!!! Μα επειδή τους …αγαπούσε και αυτούς και τα κόμματά τους.

Κάνουμε πλάκα, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ομιλούμε για κλασσικές περιπτώσεις δωροδοκίας. Διότι ο κάθε επιχειρηματίας που θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντά του, που θα απευθυνθεί; Στους πολιτικούς που νομοθετούν. Άντε και στους δημοσιογράφους, για να καλύψουν τις όποιες παρανομίες τους.

Ο Βγενόπουλος, και ο κάθε Βγενόπουλος, αν έχει στο χέρι τους πολιτικούς και μερικούς δημοσιογράφους νιώθει ότι έχει προστασία. Τον είχα συναντήσει πριν πεθάνει, όταν μου ζήτησε να μιλήσουμε, αντιδρώντας σε σειρά άρθρων μου στον Φιλελεύθερο, και έφυγα έχοντας όλες τις απαντήσεις. Όμως από τη στιγμή που πέθανε και δεν είχα λάβει τη σχετική άδεια για να δημοσιοποιήσω το περιεχόμενο της κουβέντας μας, δεν μπορώ και να μιλήσω για πρόσωπα και πράγματα. Όμως, έχω καταλήξει στα συμπεράσματά μου.

  • Το πολιτικό προσωπικό είναι χωρίς αμφιβολία ευάλωτο. Δεν μπορούμε να ομιλούμε για όλους διότι υπάρχουν και καλά μήλα στην πολιτική. Αποτελούν τη μειοψηφία. Οι αθώοι πρέπει να αποφασίσουν να μιλήσουν για να μην καίγονται και τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Όλοι στην Κύπρο …πολεμούν τη διαφθορά και την ίδια στιγμή οι περισσότεροι είναι βουτηγμένοι στην παρανομία. Όλοι εντυπωσιάζονται επειδή σε άλλες χώρες οι διεφθαρμένοι πολιτικοί δικάζονται, καταδικάζονται και φυλακίζονται. Στην Κύπρο και στην Ελλάδα, το σύστημα βάζει 2-3 στη φυλακή για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα και να συνεχίσουν οι υπόλοιποι να γίνονται ακόμα πιο πλούσιοι. Αυτή η αθλιότητα του πολιτικού συστήματος πρέπει να αντιμετωπιστεί. Και για να συμβεί αυτό, πρέπει να μιλήσουν οι καθαροί.

Ποιος είναι ο στόχος του debate που ζήτησε ο παμπόνηρος κ. Νεοφύτου και έσπευσε να αποδεχθεί ο άβουλος Άντρος Κυπριανού; Μα το κουκούλωμα ενός τεράστιου σκανδάλου. Θα απαντήσουν στα βασικά ερωτήματα; Έχουν λάβει τα κόμματα τους και οι βουλευτές τους δάνεια και δεν τα έχουν πληρώσει; Θα δώσουν απάντηση στο μείζον αυτό ερώτημα; Ή επειδή έκλεισαν συμφωνημένα άρον-άρον τη Συνεργατική Τράπεζα, χάθηκαν τα αρχεία και δεν θα μπορέσει κανείς να παρουσιάσει τις αποδείξεις;

  • Με την ευκαιρία να επαναλάβουμε ότι ο Συνεργατισμός είναι ένα σκάνδαλο δισεκατομμυρίων και ευθύνη έχει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Βεβαίως, είχαν την κάλυψη του ΔΗΣΥ και τη σιωπή του ΑΚΕΛ. Αλλά ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;
  • Οι φορολογούμενοι… Οι οποίοι και στις επόμενες εκλογές θα κλειστούν στα κομματικά μαντριά και θα ψηφίσουν τους ίδιους πολιτικούς που ευθύνονται για τα σκάνδαλα. «Έτσι κκελλέ, έτσι ξουράφι θέλει», που λένε και οι σοφοί του χωριού. (Για τους Έλληνες αναγνώστες είναι αυτό που λέμε στην Ελλάδα: «όπως έστρωσες έτσι θα κοιμηθείς»). Διότι οι ψηφοφόροι διαμαρτύρονται, φωνάζουν, σκίζουν τα ιμάτια τους και στις εκλογές επιβραβεύουν τα κόμματα του κ. Νεοφύτου και του κ. Κυπριανού.

Με τα σκάνδαλά του, ο πολιτικός κόσμος έκανε «μάγκες» του ψευτόμαγκες του εθνικιστικού ΕΛΑΜ, που αν είχαν κουκούτσι μυαλό θα στήριζαν τις προεκλογικές εκστρατείες τους στη διαφθορά. Εκεί είναι που πονούν οι πολίτες, διότι επηρεάζεται η τσέπη τους…

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Και πολύ λυπάμαι που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τις μαγικές λέξεις. Ότι είναι «πολιτικοί απατεώνες»… Και όχι μόνο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θα ήθελα πάρα πολύ να γινόταν ένα θαύμα και να γινόταν έστω και για μία εβδομάδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας και Οικονομικών ο φίλος και συνάδελφος μου Διονύσης. Εκεί ήθελα να τον δω. Όχι στην απ’ έξω να ρίχνει πέτρες. Κάποιος θα πει ότι το ίδιο ισχύει και για μένα και για πολλούς άλλους. Ναι, αλλά άλλο είναι να κάνεις μία καλόπιστη κριτική και να διαφωνείς και άλλο να προσπαθείς να κατεδαφίζεις χωρίς επιχειρήματα. Μα πιστεύει πραγματικά ότι το Κυπριακό θα λυθεί με αυτόν τον Ταγίπ Ερντογάν, που έχουμε απέναντί μας. Εκτός αν εννοούμε λύση την παράδοση της Κύπρου στην κατοχική δύναμη Τουρκία…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

H εισβολή του Orus Reis μας θύμισε τις μαύρες ώρες της κρίσης των Ιμίων: Περίεργη και “χλωμή” η ελληνική μη αντίδραση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: