“Πολεμικό” κλίμα σε Χίο και Μυτιλήνη: Οι κάτοικοι χτυπούν καμπάνες η αστυνομία σφραγίζει τα λιμάνια

File Photo: Χίο, Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει δρόμους γύρω από τα λιμάνια της Χίου και της Μυτιλήνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδους του λιμανιού της Μυτιλήνης, και παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην Χίο.

Ειδικότερα, στην Μυτιλήνη εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού ενώ απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι.
Σκοπός των πολιτών είναι να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έρχονται στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.
Σε ενίσχυση των πολιτών της Μυτιλήνης κατεβαίνουν πολίτες από τον δήμο δυτικής Λέσβου ενώ οι καμπάνες στα χωριά της περιοχής Μανταμάδου χτυπούν καλώντας τον κόσμο να πάει από απόψε στην επιταγμένη περιοχή.
Φορτηγά αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα του δήμου δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει το σύνολο των οδικών αξόνων που οδηγούν την περιοχή Καράβας –Καβακλή.

Στην Χίο, δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται από τις 11:30 το βράδυ στο λιμάνι των Μεστών και δεν επιτρέπουν τους συγκεντρωμένους πολίτες να μπουν μέσα σε χώρο του λιμανιού. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς τα Μεστά και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να κινηθούν από την πόλη της Χίου και το Βροντάδο προς το λιμάνι των Μεστών.

Οι πολίτες επιχειρούν να συγκεντρωθούν στο λιμάνι για να εμποδίσουν την άφιξη πλοίου που μεταφέρει αστυνομικές δυνάμεις στο νησί.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ του Σ. Μπαλάσκα
Μυτιλήνη, Ελλάδα

Γεμίζει με ΜΑΤ η Λέσβος για να προστατεύσουν τις εργασίες δημιουργίας κλειστού κέντρου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal