Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για προσφυγικό-μεταναστευτικό: Καταλογίζει καθολική αποτυχία

File Photo: Ο Αλέξης Τσίπρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Καθολική αποτυχία στην διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να συνδέσει μία ενδεχόμενη εξάπλωση του κοροναϊού με τα ανοιχτά κέντρα εγκατάστασης των προσφύγων.

Όπως γράφει το Έθνος, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός για «κλειστά κέντρα-φυλακές» είναι ανεδαφικός και μάλιστα διερωτάται πώς είναι δυνατόν την ώρα που η κυβέρνηση διακηρύσσει εδώ και μήνες πως τάσσεται υπέρ της δημιουργίας κλειστού τύπου κέντρων υποδοχής των μεταναστών να επιχειρεί τώρα να συνδέσει την προστασία της δημόσιας υγείας με τον εγκλεισμό τους.

  • Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης διαπίστωσε πως η κυβέρνηση αντιμέτωπη με το μπάχαλο που η ίδια δημιούργησε και χωρίς κανένα σχέδιο ανθρώπινης αντιμετώπισης του προσφυγικού, καταφεύγει στην χρήση ωμής βίας ενάντια στους πολίτες των νησιών και συγχρόνως έχει ως στόχο των εκφοβισμό των Ελλήνων για θέματα δημόσιας υγείας καθώς και την αφύπνιση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ενστίκτων.
  • Η αξιωματική αντιπολίτευση ανέβασε τους τόνους για το μεταναστευτικό και στην Βουλή με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο να κάνει λόγο για ιδεοληπτικές εμμονές και προκλητική ανικανότητα των κυβερνώντων. Παράλληλα διερωτήθηκε γιατί εγκαταλείφθηκε η αποσυμφόρηση ως πολιτική που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θεωρούσε το 2017 ως κλειδί για την λύση όπως επίσης γιατί η ΝΔ κινείται με πιλότο την δεξιά ρητορική Βορίδη-Σαμαρά και έχει εγκαταλείψει αυτό που έλεγε ο σημερινός πρωθυπουργός τρία χρόνια πριν.

Καταγγέλλοντας την κυβερνητική διαχειριστική αποτυχία σχολίασε δε πως η αποτελεσματικότητα και η επιτελικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του γενικού επιτελείου στρατού της Γερμανίας όταν τον Αύγουστο του 1914 υποσχέθηκε στον Κάιζερ ότι θα είναι στο Παρίσι ως τα Χριστούγεννα…».

Την ίδια ώρα ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός ζητούσε από τους βουλευτές της συμπολίτευσης να καταδικάσουν τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών δυνάμεων κατά των πολιτών αλλά και κατά του βουλευτή Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη που δέχτηκε απρόκλητη επίθεση. Ομοίως ο Τομεάρχης Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός σχολίασε πως αυτό που συμβαίνει στα νησιά είναι αποτέλεσμα μίας στείρας ακροδεξιάς προεκλογικής ρητορικής της ίδιας της ΝΔ, η οποία την οδήγησε στο να μην μπορεί ως κυβέρνηση πια να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα.

Με πληροφορίες από Έθνος, Βούλα Κεχαγιά

Αντιμέτωπη με προσφυγικό και ενδεχόμενο κρούσμα κορωναϊού η κυβέρνηση: Ο σχεδιασμός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: