Πιο κοντά η άρση προστασίας για τους μάρτυρες: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συντάσσονται με το ΚΚΕ

File Photo. Στις 4.00 ξεκινά η κατάθεση «Κελέση». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία της προανακριτικής θα είναι η σημερινή συνεδρίασή της όπου αναμένεται -ανοικτά πλέον- να τεθεί ζήτημα άρσης της προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων.

Το ΚΚΕ έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι θα θέσει θέμα άρσης του προγράμματος προστασίας των «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση», οι οποίοι παραμένουν άφαντοι.

Με το αίτημα του ΚΚΕ, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να συνταχθούν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ , αν και παραμένει ερωτηματικό το σκεπτικό με το οποίο τα μέλη της προανακριτικής θα διατυπώσουν ένα τέτοιο αίτημα και προς ποιόν φορέα αυτό θα υποβληθεί.

Το ενδεχόμενο άρσης της προστασίας είναι πάντως ανοιχτό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Είτε ως θέμα αρχής, όπως τίθεται από το ΚΚΕ, είτε υπό το πρίσμα των χειρισμών της Εισαγγελίας Διαφθοράς που έθεσε σε καθεστώς προστασίας τους δύο μάρτυρες.

Ενόχληση για Τουλουπάκη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής θα θέσουν ζήτημα για την Ελένη Τουλουπάκη, όχι μόνο για το ζήτημα των προστατευομένων μαρτύρων αλλά και για «κρίσιμα στοιχεία», που, όπως τονίζουν, της έχουν ζητηθεί αλλά δεν τα έχει διαβιβάσει στην επιτροπή, με συνέπεια να προκαλεί εμπόδια και να προβάλλει προσκόμματα στη διενεργούμενη έρευνα.

Σε αυτό το σκηνικό, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής προσανατολίζεται να προτείνει την κατάθεση επιστολής προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη των χειρισμών της εισαγγελίας Διαφθοράς Παναγιώτη Μπρακουμάτσο στην οποία θα καταγράφει όλες τις αντιθεσμικές ενέργειες της κυρίας Τουλουπάκη που στοχεύουν στην παρεμπόδιση του έργου της προανακριτικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Πρώτο Θέμα

Βολουδάκης για αποχώρηση από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Ήταν απαραίτητη η “φασαρία”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: