Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είπε ο «Σαράφης», σε πανικό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, δεν ισχύουν οι διαρροές

File Photo: Για απόφαση-κόλαφο κάνει λόγω ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ΗΠΑ και το σκάνδαλο Novartis. “@syriza_gr




Πηγές της προανακριτικής επιτροπής καταλογίζουν στην ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ πανικό μπροστά στην κατάρρευση της θεωρίας που έστησαν περί δήθεν σκευωρίας.

Παράλληλα, διαψεύδουν τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αναίρεσης της κατάθεσης του Σαράφη λένε ότι:

Ανέφερε πως ο ισχυρός άνδρας της Novartis Φρουζής παραδεχόταν τις δωροδοκίες πολιτικών προσώπων, κρατικών αξιωματούχων και γιατρών, όπως επίσης και ότι δωροδοκήθηκε ο τότε υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο κ. Παπαδημητρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα εμβόλια και τον μοριακό έλεγχο HIV.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της προανακριτικής ο Μάξιμος Σαράφης είπε ότι ο Φρουζής είχε σχέσεις με τους υπουργούς Λοβέρδο και Γεωργιάδη και μίλησε για δωροδοκία τους.

Επιπλέον, έδωσε στοιχεία για το πώς στήθηκε το σκάνδαλο της Novartis, μίλησε για τον τροφοδότη λογαριασμό της εταιρίας στο εξωτερικό, γνωστού και ως “Ιερό Δισκοπότηρο” , είπε για όλες τις εταιρείες «πλυντήριο» εντός και εκτός Ελλάδας καθώς και για το πώς γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών.

Ο μάρτυρας κατά τις ίδιες πηγές επιβεβαίωσε όσα είχε καταθέσει για τον ρόλο των Μανιαδάκη και Βουλκίδου, μίλησε για συστηματική διαφθορά χιλιάδων γιατρών, καθώς και για τον έλεγχο των ΜΜE προκειμένου να δημιουργείται ευνοϊκό κλίμα και να μπαίνουν τα νέα φάρμακα της εταιρίας στην αγοράς.

Ο Σαράφης πρόσθεσε πως οι δωροδοκίες ήταν στο πρόγραμμα της εταιρίας για να επηρεάζονται κρατικοί παράγοντες και υπουργοί ώστε να εκδίδουν αποφάσεις προς όφελός της και επίσης είπε ότι υπήρχε πρόγραμμα επηρεασμού ΜΜΕ και δημοσιογράφων για να διαμορφώνουν κλίμα και να επηρεάζουν τους κρατικούς αξιωματούχους και τους υπουργούς.

Πηγή: ethnos.gr

 

Δεν έχω στοιχεία για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών κατάθεσε ο «Μάξιμος Σαράφης»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: