1.016 οι νεκροί στην Κίνα από τον νέο κοροναϊό: 42.638 τα κρούσματα σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας

Μακραίνει η λίστα με τους νεκρούς από τον νέο κοροναϊό. EPA, HELEN ORR AUSTRALIA




Άλλοι 108 ασθενείς υπέκυψαν εν μέσω της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός σε όλη την κινεζική επικράτεια ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 10ης Φεβρουαρίου.

Το γεγονός αυτό αυξάνει το σύνολο των θυμάτων ως χθες σε 1.016, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας σήμερα.
Αναφέρθηκαν 2.478 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV σε όλη τη χώρα, αριθμός συγκριτικά χαμηλότερος από τα 3.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Κυριακής, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί με εργαστηριακές εξετάσεις ότι προσβλήθηκαν από τον νέο ιό ανήλθε σε 42.638, πάντα κατά τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.
Οι 103 θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ενώ από έναν ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο, στην Τιαντζίν, στη Χεϊλονγκτζιάνγκ, στην Ανχούι και στη Χενάν.
Συνολικά 3.996 ασθενείς έχουν ανανήψει και έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, εκ των οποίων 716 χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.
Σύμφωνα με την επαρχιακή επιτροπή υγείας στη Χουμπέι, είχαν επιβεβαιωθεί ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συνολικά 31.728 κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο 2019-nCoV και 974 θάνατοι στη Χουμπέι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επαρχιακής επιτροπής, ο δείκτης θνησιμότητας του ιού ανέρχεται σε 3,07%.

  • Πρώτο επιβεβαιωμένο νέο κρούσμα στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας επαληθεύτηκε στο Σαν Ντιέγκο, στην πολιτεία Καλιφόρνια. Πρόκειται για έναν από τους επιβάτες στην πρώτη πτήση με την οποία επαναπατρίστηκαν Αμερικανοί από την πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι και εστία της μόλυνσης του 2019-nCoV και έχουν τεθεί έκτοτε σε απομόνωση στη στρατιωτική βάση Μιραμάρ, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό 10News, που επικαλέστηκε αμερικανό αξιωματούχο ενήμερο για το κρούσμα.

  • Η Ταϊλάνδη απαγορεύει την αποβίβαση επιβατών του κρουαζιερόπλοιου

Οι αρχές της Ταϊλάνδης αρνούνται να επιτρέψουν στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Westerdam της εταιρείας Holland America να αποβιβαστούν, γνωστοποίησε ο ταϊλανδός υπουργός Υγείας Ανουτίν Τσαρνβιρακούν, η χώρα του οποίου προστέθηκε σε αυτές που του έχουν απαγορεύσει να ελλιμενιστεί, λόγω της ανησυχίας για την πιθανή εξάπλωση του κοροναϊού.
Η εταιρεία, που ανήκει στην Carnival Corp, με έδρα το Μαϊάμι, είχε ανακοινώσει χθες Δευτέρα πως οι επιβάτες θα αποβιβάζονταν στην Μπανγκόκ τη 13η Φεβρουαρίου (μεθαύριο Πέμπτη) και είχε διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το ενδεχόμενο κάποιος από τους επιβαίνοντες να είναι φορέας του 2019-nCoV.
«Εξέδωσα διαταγές. Το αίτημα χορήγησης άδειας αποβίβασης απορρίπτεται», τόνισε ο υπουργός Υγείας μέσω Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters – Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαγκάη, Κίνα / Ουάσινγκτον, ΗΠΑ / Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ξεπέρασε χθες Δευτέρα τα χίλια.

Έφθασε τους τουλάχιστον 1.011 νεκρούς, μετά την καταγραφή 103 νέων θανάτων στη Χουμπέι από την επαρχιακή επιτροπή υγείας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα δεδομένα που έχουν δημοσιοποιήσει οι εθνικές αρχές.

Η επιτροπή υγείας της επαρχίας Χουμπέι, εστίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, κατέγραψε εξάλλου 2.097 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της 10ης Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η ίδια σήμερα.

Πάντα κατά την επαρχιακή επιτροπή υγείας, επιβεβαιώθηκαν ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συνολικά 31.728 κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο 2019-nCoV και 974 θάνατοι στη Χουμπέι. Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θνησιμότητας του ιού ανέρχεται σε 3,07%.

Υπάρχουν ακόμη 16.687 ύποπτα κρούσματα. Οι αρχές της επαρχίας δεσμεύθηκαν χθες Δευτέρα ότι όλοι οι ασθενείς που υπάρχει η υποψία πως έχουν μολυνθεί από τον 2019-nCoV θα υποβληθούν σε εξετάσεις μέσα σε 24 ώρες.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας θα δώσει στη δημοσιότητα νεότερο απολογισμό για όλη την κινεζική επικράτεια αργότερα σήμερα.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαγκάη, Κίνα

 

Με μάσκα τώρα κι ο πρόεδρος της Κίνας: Οργή για την κυβερνητική ολιγωρία, 900 οι νεκροί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: