Περηφάνια: Τεράστια ελληνική σημαία κυματίζει μαζί με την αιγυπτιακή στην Αλεξάνδρεια [photo]

Το ιστορικό αθλητικό παροικιακό σωματείο της Αλεξάνδρειας, το πιο όμορφο ελληνικό μπαλκόνι σε ολόκληρη την κοσμοπολίτικη πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, διαλαλεί με την εικόνα αυτή, χιλιόμετρα μακριά, την ελληνοαιγυπτιακή φιλία. Photo via ekalexandria.org
Αισθήματα ελληνικής περηφάνιας προκαλεί η εικόνα με τις δύο τεράστιες σημαίες, Ελλάδος και Αιγύπτου, που κοσμούν εδώ και λίγο καιρό, τον πιο ψηλό ιστό του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

Το ιστορικό αθλητικό παροικιακό σωματείο της Αλεξάνδρειας, το πιο όμορφο ελληνικό μπαλκόνι σε ολόκληρη την κοσμοπολίτικη πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, διαλαλεί με την εικόνα αυτή, χιλιόμετρα μακριά, την ελληνοαιγυπτιακή φιλία, που ξεκινάει χιλιάδες χρόνια πριν και στον ΕΝΟΑ εγκαθιδρύεται το 1909.

Με πρωτοβουλία του Πρόεδρου του ΕΝΟΑ αλλά και της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδου Κασιμάτη, η ελληνική παροικία της πόλης διαλαλεί την αρμονική της ιστορική συνύπαρξη με την μεσογειακή πόλη, δίπλα από το Κάστρο του Κάιτ Μπέι και κοσμώντας μία από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης, αντικρύζοντας το μεγαλύτερο μέρος της ακτής της.

Ελλάδα και Αίγυπτος πάντοτε ένα χέρι, όπως στο καλύτερο σημείο είναι και η συνεργασία των δύο κρατών και λαών.

Δύο τεράστιες σημαίες Ελλάδος και Αιγύπτου, στο πιο ψηλό ιστό του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας. Photo via ekalexandria.org

Με πληροφορίες από ekalexandria.org

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal