Πεπεισμένος ότι το ελικόπτερο στα Ίμια συνετρίβη από τουρκικά πυρά, δηλώνει ο Καμμένος

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Π. Καμμένου στον ANT1




Πεπεισμένος ότι το βράδυ της κρίσης των Ιμίων το ελληνικό ελικόπτερο κατέπεσε έχοντας δεχθεί τουρκικά πυρά δηλώνει ο πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας την τότε πολιτική ηγεσία ότι εξαφάνισε τα σχετικά στοιχεία.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι έψαξε να μάθει τι είχε συμβεί στις 31 Ιανουαρίου 1996, την ημέρα της πτώσης του ελικοπτέρου και είπε τα εξής:  «Σαν υπουργός Αμυνας έψαξα να βρω αν βλήθηκε το ελικόπτερο εκείνη τη νύχτα» παρότι, όπως είπε, «η τότε πολιτική ηγεσία είχε εξαφανίσει τα στοιχεία».

«Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι δέχθηκαν πυρά. θα σας πω όμως κάτι συγκλονιστικό. Άκουσα με πολλή προσοχή τις συνομιλίες που είχαν. Οταν αναφέρανε στη φρεγάτα μας ότι είχε πρόβλημα το ελικόπτερο, τους πρότειναν οι Τούρκοι, που υπέκλεπταν τη συνομιλία, να προσνηωθούν πάνω στο καράβι το τούρκικο και αυτοί αποφάσισαν να πέσουν. Και μάλιστα τους έδωσε άδεια και η ελληνική φρεγάτα, αλλά οι τρεις αξιωματικοί είπαν «όχι» και προτίμησαν να πέσουν. Οπως θα έλεγε «όχι» και κάθε Ελληνας στρατιώτης».

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1 

O Καμμένος αποκαλύπτει: Πέρασα μία μικρή περιπέτεια με την υγεία μου και αποφάσισα να τα αλλάξω όλα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: