Παρουσία Στεφανή η εκδήλωση μνήμης για τους 63 πεσόντες του C-130, στο όρος Όθρυς

(Ξένη Δημοσίευση) Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην εκδήλωση μνήμης για τους 63 πεσόντες Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Σμηνίτες, επιβαίνοντες στο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς, πριν από 29 χρόνια. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ,STR




Εκδήλωση μνήμης για τους 63 πεσόντες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες, επιβαίνοντες στο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς, πριν από 29 χρόνια, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πλατεία Ηρώων Αεροπόρων και Πεσόντων C-130, στον Πειραιά.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων .

  • Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Στεφανής επισήμανε την ανάγκη σφυρηλάτησης της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. «Σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία για τη Πατρίδα, υποχρέωση όλων μας, είναι να διατηρήσουμε τις παραδοσιακές διαχρονικές μας αξίες και ιδανικά, να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία και να πράττουμε ο καθένας το καθήκον του, ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση προς εκείνους που σήμερα τιμούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η σεμνή αυτή τελετή, στη μνήμη των γενναίων στελεχών και σμηνιτών, που έχασαν τη ζωή τους πρόωρα, σε ειρηνική περίοδο, είναι η ελάχιστη απόδοση τιμής, για το ήθος και τις υπηρεσίες που προσέφεραν στη πατρίδα.

Ο ελληνικός λαός, κληρονόμος του ανεκτίμητου πνευματικού θησαυρού και της ιστορίας των αρχαίων προγόνων του, αντιμετωπίζει τη θυσία των αεροπόρων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ως ύψιστη προσφορά προς τη Πατρίδα, που με το συγκινησιακό της περιεχόμενο και την ηθική της διάσταση, καθιστά την ίδια τη πράξη στοιχείο υποδειγματικής προσήλωσης στα ιδανικά της φυλής και προϋπόθεση εθνικής ανασύνταξης και ιστορικής ανάτασης του λαού μας.

Σε αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες Αεροπόρους, είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα, μια ημέρα τιμής και αναγνώρισης γενικότερα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αφοσιωμένες στο καθήκον τους, είναι εγγυήτριες της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας».

Παράλληλα απευθυνόμενος στους συγγενείς των 63 αδικοχαμένων αεροπόρων, προέτρεψε «να είστε πάντα βαθιά υπερήφανοι για αυτούς που χάσατε, για την πορεία τους, τη στάση τους και τη σπουδαία συνεισφορά τους στη Πατρίδα» και διαβεβαίωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βρίσκονται πάντα δίπλα σας, αρωγός και παραστάτης. Η Πολεμική Αεροπορία θα είναι πάντα η οικογένειά σας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Οι Ειδικές Δυνάμεις …επιστρέφουν με φόρα: Ένα εκ. ευρώ για προμήθεια ατομικού εξοπλισμού των Ελλήνων κομάντος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: