Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας μετά το σάλο της στήριξης από νεοφασίστες

Oύτε 24 ώρες δεν διήρκεσε η ανάδειξη του Τόμας Κέμεριχ στην πρωθυπουργία της Θουριγγίας μετά το σάλο που προκάλεσε η στήριξή του από το AfD. EPA/FILIP SINGER




Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο νεοεκλεγείς φιλελεύθερος (FDP) Πρωθυπουργός της Θουριγγίας Τόμας Κέμεριχ, μετά τον σάλο που προκάλεσε η εκλογή του με την στήριξη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), αλλά και της νεοφασιστικής Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Η παραίτηση είναι «αναπόφευκτη», δήλωσε ο κ. Κέμεριχ και ανακοίνωσε ότι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα θα ζητήσει την διάλυση του τοπικού Κοινοβουλίου και την προσφυγή στις κάλπες.

Νωρίτερα, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, είχε καυτηριάσει την εκλογή του Τόμας Κέμεριχ με τις ψήφους του κόμματός της, CDU και των Φιλελευθέρων [FDP] με την σύμπραξη των νεοφασιστών της AfD, κάνοντας λόγο για “κακή μέρα για τη Δημοκρατία” και “ασυγχώρητο γεγονός”.

Ωστόσο, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων φέρεται να είχε συμφωνήσει στην σύμπραξη με την AfD, προκειμένου να εκλεγεί πρωθυπουργός στη Θουριγγία, ο υποψήφιος του κόμματός του, Τόμας Κέμεριχ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Πολιτικός σεισμός στη Γερμανία: Σύμπραξη CDU και Φιλελεύθερων με τους νεοφασίστες στη Θουριγγία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: