Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην ΑΟΖ, δήλωσε στον Αρχιεπίσκοπο ο Ελληνας πρέσβης

Tην πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχε το πρωί της Παρασκευής 14ης Φεβρουαρίου ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Θεοχάρης Λαλάκος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.ΚΥΠΕ/ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ




Η Ελλάδα παρακολουθεί συνεχώς όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τη γενικότερη προκλητική της στάση στη Μεσόγειο τόνισε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου ο νέος  πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο,  Θεοχάρης Λαλάκος, διαβεβαιώνοντας ότι η Αθήνα, θα βρίσκεται πάντοτε υποστηρικτής στα δίκαια τού κυπριακού ελληνισμού.

Ανακοίνωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Πρέσβης της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, «είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις πρώτιστα για το εθνικό θέμα και τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή εδαφών στο νησί μας».

Προσθέτει ότι «ο νέος πρέσβης επιβεβαίωσε στον Μακαριώτατο πως η Ελλάδα παρακολουθεί συνεχώς όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις τής Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και τη γενικότερη προκλητική της στάση στη Μεσόγειο και διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντοτε υποστηρικτής στα δίκαια τού κυπριακού ελληνισμού».

Καλωσορίζοντας τον κ. Λαλάκο στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος του ευχήθηκε «την παρά Κυρίου ενίσχυση στα νέα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί, διαβεβαιώνοντάς τον πως θα είναι πάντοτε στη διάθεσή του».

Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων.

Ο Μακαριώτατος προσέφερε στον Πρέσβη της Ελλάδας ένα ασημένιο αντίγραφο της ψηφιδωτής παράστασης που κοσμεί το Συνοδικό τής Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου με τον εκχριστιανισμό των εκεί κατοίκων από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.

Ο κ. Λαλάκος πρόσφερε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συλλεκτικό τόμο με εικόνες από την Ήπειρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΧΡ
Λευκωσία, Κύπρος

Συνάντηση Αναστασιάδη – Λιλλήκα για Κυπριακό, μεταρρυθμίσεις και διεθνή εικόνα Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: