Ούτε ένα, ούτε δύο…. αλλά 5 εμβόλια για τον κορωναϊό λέει πως παρασκεύασε η Ρωσία

File photo via Pixabay.com




Οι Ρώσοι επιστήμονες προετοίμασαν πέντε πρωτότυπα εμβόλια κατά του λοιμογόνου κορώναϊου, αλλά η επεξεργασία τους είναι σε αρχικό στάδιο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής κυβέρνησης Τάτινα Γκολικοβά.

«Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί πέντε πρωτότυπα εμβόλια, αλλά αυτό είναι το αρχικό στάδιο της επεξεργασίας. Θέλω να σας πω ότι οι συνάδελφοι ασχολούνται έντονα με αυτό το ζήτημα και μόλις έχουμε πιο συγκρίσιμα αποτελέσματα θα σας ενημερώσουμε για αυτά ».

Η Γκόλικοβα ανακοίνωσε επίσης ότι έλαβε από την Κίνα το στέλεχος του κορώναϊου, βάσει του οποίου οι Ρώσοι επιστήμονες προσπαθούν να παρασκευάσουν το εμβόλιο.

Ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής κυβέρνησης δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να θεσπίσει περιοριστικά μέτρα με την Ιταλία λόγω της έκρηξης του κορώναϊου στο συγκεκριμένο κράτος, αλλά συνέστησε στους πολίτες της Ρωσίας να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους στην Ιταλία αυτή τη στιγμή.

«Όσον αφορά την Ιταλία, λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αρκετά περίπλοκο να υιοθετήσουμε ορισμένα περιοριστικά μέτρα. Είναι επίσης δύσκολο να παρακολουθούμε τους ανθρώπους που μετακινούνται μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας », δήλωσε ο Γκολικοβάβα.

Με πληροφορίες από την TASS μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Τα 8 must do για τον κοροναϊό: Οι απλές συμβουλές του υπουργείου Υγείας που πρέπει να ακολουθούμε

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: