Όταν οι πολιτικοί κλέβουν τους πολίτες: Στα 153 εκ. τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων!

Λέει το άσμα….”Καποτε γνώρισα μια λίμνη που ηθελε να γίνει θάλασσα…” Αυτοί (και άλλοι) κάνε- κάνε θάλασσα την πολιτική του τόπου εχουν περισσότερες πιθανότητες. ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΛΟΥΚΗ ΛΟΥΚΑΙΔΗ*

Διάβασα την περασμένη Κυριακή τα άρθρα του κ. Γιώργου Καλλινίκου και της κυρίας Ανδρούλας Ταραμουντά στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» για τον εμπαιγμό από τους πολιτικούς σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια» και αναστατώθηκα.

Φαίνεται ότι δεν είχα προσέξει το θέμα αρκετά στο παρελθόν, λόγω ελλιπούς πληροφόρησης μου. Όπως φαίνεται όμως, το θέμα είναι τεράστιας σοβαρότητας και μάλιστα χρονολογείται. Δηλαδή υπάρχουν πολλά πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα ψηλά στην εξουσία που μας κυβερνούν, χωρίς να πληρώνουν τα δάνεια τους και κανείς δεν τους κάνει τίποτα.

Υπάρχουν και περιπτώσεις που έγινε διαγραφή των δανείων τέτοιων προσώπων;

  • Γράφει ο κ. Καλλινίκου «μόνο στον Συνεργατισμό, που υπάρχουν στοιχεία, η λίστα περιλάμβανε μέχρι τον Αύγουστο του 2017 ΜΕΔ (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων ύψους 153 εκατ. και διαγραφές δανείων ύψους 10 εκατ.»!.

Και ερωτώ, είναι αυτά τα πρόσωπα σε θέση να κυβερνήσουν τον λαό; Και είναι αυτοί οι άνθρωποι έξω από τη φυλακή; Ενώ υπάρχουν πρόσωπα έντιμα που λόγω της οικονομικής κρίσεως δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα δάνεια τους και έχασαν το σπίτι τους; Ώς τώρα πίστευα ότι ήταν κυρίως οι Τράπεζες υπόλογες. Τώρα, αποκαλύφθηκαν και οι συνένοχοι, οι οποίοι βεβαίως για να έχουν τέτοιες «ευκολίες», ανταπέδιδαν με ανταλλάγματα. Και τα ανταλλάγματα αυτά ήταν οι μίζες ή η εύνοια της εξουσίας.

Πιστεύω ότι τα πρόσωπα αυτά εάν έχουν ίχνος ανθρωπισμού ή αξιοπρέπειας πρέπει να αυτο-αποκαλυφθούν, να παραιτηθούν και να κινηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας για τα μετέπειτα. Στο μεταξύ, πρέπει να περάσει νομοθεσία, να μη ζητούν εκποιήσεις οι Τράπεζες, ούτε εισπράξεις καθυστερημένων δανείων από τους απλούς ανθρώπους, μέχρις ότου διευθετηθεί το θέμα των διεφθαρμένων πολιτικών.

Η ειρωνεία είναι ότι όλες αυτές οι ανωμαλίες και η διαφθορά με τα δάνεια και τις διαγραφές τους, βρίσκονται γραμμένα σε μία λίστα την οποία έχει στα χέρια του ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά μπλοκάρεται η δημοσιοποίηση της συνέχεια, από τους πολιτικούς. Αυτό συμβαίνει με διάφορα προσχήματα: π.χ. τραπεζικό απόρρητο, αδυναμία του κ. Συλλούρη να εξετάσει τη λίστα και να την προωθήσει διότι τώρα είναι αφοσιωμένος στο νέο κτήριο της Βουλής των 115 εκατ. που είναι πολύ πιο «ενδιαφέρον» θέμα για τον ίδιον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ…

Για ποιο λόγο υπάρχουν αυτά τα εμπόδια; Τί έχουν να κρύψουν; Μήπως είναι και οι ίδιοι μπλεγμένοι; Ο κ. Καλλινίκου είναι απαισιόδοξος. Λέει ότι «τη λίστα…δεν θα τη μάθετε ποτέ.». Θα τη μάθουμε. Θα τους αναγκάσουμε να μας την αποκαλύψουν.

Ο Σύνδεσμος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που διοικείται από διακεκριμένους νομικούς, ετοιμάζεται να επαναδραστηριοποιηθεί με πρώτο θέμα την καταγγελία σε αρμόδια αντικειμενικά σώματα της Κύπρου και του εξωτερικού το μέγα τούτο σκάνδαλο των πολιτικών που κλέβουν το κοινό. Διότι τα όσα τεράστια ποσά που οφείλονται σε τράπεζες και διαγράφονται, αφαιρούνται από την οικονομική δύναμη του κράτους, με αποτέλεσμα, να προστρέχει στο κοινό για να κουρέψει τις καταθέσεις του για να μπορέσει να πληρώσει τους δημόσιους λειτουργούς, μεταξύ των οποίων και τους κλέφτες.

Καταδέχεστε κύριοι να κλέβετε από τον κόσμο για να γεμίζετε τις τσέπες σας, να αγοράζετε λιμουζίνες, να κτίζετε ακριβά σπίτια, να κάνετε ακριβά ταξίδια και γαία πυρί μειχθήτω; Έχουμε ή δεν έχουμε Γενικό Εισαγγελέα; Έχουμε ή δεν έχουμε νόμους που απαγορεύουν τη διαφθορά;

Με ποιο δικαίωμα ο (πρόεδρος της κυπριακής Βουλής) κ. Συλλούρης ή άλλος αρμόδιος να μπλοκάρει ενέργειες για να καθαρίσει ο τόπος από την «κόπρο του Αυγέα»; Έχουμε τους Τούρκους, και τους κοινούς εγκληματίες, να προσθέσουμε τώρα και τους εξουσιάζοντες; Γίνεται οι ηγέτες μας, οι αξιωματούχοι του Κράτους, να κλέβουν τους πολίτες;

Τα χρόνια περνούν και οι κλοπές θάβονται. Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει. Δεν μπορεί να γίνονται διαμαρτυρίες και απεργίες μόνο για αποκοπές μισθών. Πρέπει σύσσωμος ο κόσμος, τα θύματα της διαφθοράς της Πολιτείας, να εκφράσει την αγανάκτησή του με τρόπο οργανωμένο και επίμονο. Δεν έμεινε θεσμός που δεν έχει διαφθαρεί. Η Κύπρος κατάντησε να αναφέρεται διεθνώς ως τόπος διαφθοράς.

Είναι καιρός να αρχίσουν οι Κυβερνήσεις όχι μόνο να σέβονται αλλά και να φοβούνται τους απλούς πολίτες όταν τους αδικούν. Αλλά και οι πολίτες τέλος πάντων, πρέπει να αποκτήσουν μια ευαισθησία και μία ανάταση για αντίσταση. Είναι γνωστό ότι το ηθικό του λαού έχει πέσει, λόγω εισβολής, λόγω οικονομικής κρίσης και λόγω κυπριακού προβλήματος αλλά έφτασε ποια στα όριά του. Αν δεν αντιδράσει, θα πάει πιο κάτω. Έλεος πια!

*Ο Λουκής Λουκαΐδης διετέλεσε βοηθός γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Που ζούμε; Κόμματα και βουλευτές παίρνουν δάνεια και ΔΕΝ τα πληρώνουν… Επιστήμη η “πολιτική απατεωνιά”!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: