Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας: Σε κόκκινη επιφυλακή ένοπλες δυνάμεις και λιμενικό για τα σύνορα [live]

Μετανάστες στα σύνορα του Έβρου. Photo via @eha_news




Ρεπορτάζ Hellas Journal, Γ.Σ.

Σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής έχουν τεθεί όλες οι ένοπλες δυνάμεις, το λιμενικό και η αστυνομία προκειμένου να αποτραπεί μαζική είσοδος μεταναστών και προσφύγων τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στον Έβρο σήμερα είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε να κλείσει τα συνοριακά φυλάκια καθώς από την πλευρά της Τουρκίας συρρέουν εκατοντάδες άτομα που θέλουν να περάσουν στη χώρα μας.

Κανείς από την πλευρά της Τουρκίας δεν προσπαθεί να τους εμποδίσει ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν πολλοί από αυτούς μεταφέρθηκαν εκεί από την Κωνσταντινούπολη δωρεάν, με λεωφορεία.

Εκτάκτως σε Έβρο & νησιά βορείου Αιγαίου ο Α’ ΓΕΕΘΑ: Απλώνεται δίχτυ αποτροπής στα σύνορα

Στο Έβρο μεταβαίνουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση επιτοπίως και να συντονίσουν τις δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού για να αποτραπεί η μαζική είσοδος.

Στα επίμαχα σημεία βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Σε πολιορκία τα σύνορα στον Έβρο: Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές-Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις

Όπως γράφει το evros-news.gr, ήδη ανακλήθηκαν οι άδειες και κόπηκαν τα ρεπό των αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου, λόγω της κατάστασης αυξημένης επιφυλακής που υπάρχει εξαιτίας των συγκεκριμένων εξελίξεων.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο τόσο οι Συνοριοφύλακες που έχουν ως κύρια αποστολή την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού όσο και οι υπόλοιποι συνάδερφοι τους, ενημερώθηκαν ότι κόβονται τα προγραμματισμένα τους ρεπό και ανακαλούνται οι άδειες, επειδή στην περιοχή της Αδριανούπολης αυτή την στιγμή και ενδεχομένως σε άλλες αργότερα, εμφανίζονται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα εκατοντάδες πρόσφυγες αλλά κυρίως λαθρομετανάστες που ουδεμία σχέση έχουν με την εμπόλεμη περιοχή της Συρίας, με σκοπό να περάσουν στην χώρα μας.

Άνοιξε την κάνουλα του μεταναστευτικού ο Ερντογάν: Πέρασαν 300 πρόσφυγες τα ελληνικά σύνορα

Αποτράπηκε η προσπάθεια εισόδου 300 μεταναστών

Νωρίτερα, περίπου οι 300 λαθρομετανάστες- νεαροί στην ηλικία όπως φαίνεται και στα βίντεο αλλά και στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι Τούρκοι- βρέθηκαν αρχικά στην Αδριανούπολη με λεωφορεία τα οποία μάλιστα όπως δήλωσαν οι ίδιοι τους μετέφεραν δωρεάν από την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια μέσω του τουρκικού τελωνείου στις Καστανιές προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Αποτράπηκε όμως η προσπάθεια τους από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο, ενώ εκεί έχει φτάσει και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης.

Από την πλευρά της Τουρκίας, αρκετά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες και από τα παράλια σε όλο το μήκος του Αιγαίου που δείχνουν μετανάστες να επιβιβάζονται σε λέμβους για να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα. Πάντως έως τώρα έχουν φτάσει μόνον δύο βάρκες με συνολικά 80 άτομα.

Ομοβροντία προπαγάνδας: Τουρκικά μέσα μεταδίδουν live, με drone, τη φυγή προσφύγων προς Ελλάδα

Η εικόνα που υπάρχει στο ελληνικό Επιτελείο είναι ότι η Τουρκία επιχειρεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο να πιέσει μετά την επίθεση που δέχτηκε χθες το βράδυ στην Ινλτιμπ.

Μέσα στη νύχτα έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις από τη νύχτα με τους ανώτατους να λαμβάνουν ήδη τις πρώτες αποφάσεις για κινήσεις που αφορούν το μεταναστευτικό.

Οι περίπολοι στον Έβρο αυξάνονται από τις υπάρχουσες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Ανάλογες θα είναι οι κινήσεις και στα νησιά, με τα πλοία του πολεμικού Ναυτικού να συνδράμουν τις προσπάθειες που γίνονται 365 ημέρες από το λιμενικό. Και τα Μη επανδρωμένα που διαθέτουν οι ένοπλες Δυνάμεις θα πετούν κι αυτά ώστε να μεταδίδουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο.

Τα ελικόπτερα που ήδη βρίσκονται στον Έβρο, σε Λέσβο, Χίο, Σάμο θα πετούν επιπλέον πτήσεις.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στο χερσαίο τμήμα των συνόρων στον Έβρο ήδη υπάρχει συγκεκριμένο πλήθος μεταναστών που δεν έχουν περάσει τα σύνορα ενώ από την ελληνική πλευρά επί τόπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Μέρκελ για το μεταναστευτικό

Νέοι ωμοί εκβιασμοί της Άγκυρας για τους πρόσφυγες: Καμία πληροφορία για μετακινήσεις, λέει ο ΟΗΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: