Όλη η Ελλάδα έχει μείνει με την απορία: Έλεος, θα προσφύγουμε στους ξένους και για το ποδόσφαιρο;

File Photo: Οπαδοί του ΠΑΟΚ συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο τιμωρίας του ΠΑΟΚ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη και στην τροπολογία για τις προβλεπόμενες ποινές για παραβάσεις σε θέματα πολυϊδιοκτησίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Δεν ειναι προνομιακός χώρος για τον Κυριακο Μητσοτάκη η Βορεια Ελλάδα και αυτο φάνηκε νωρίς. Δεν τον ξέρει τον τόπο, αγνοεί και την ψυχοσυνθεση των κατοίκων του.

Θυμηθείτε λίγο το φιάσκο με τον δημο της Θεσσαλονικης. Σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στην εξέδρα. Αφου έκανε πέντε έξι σβούρες γύρω από τον εαυτό του, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατέληξε στον πιο αντιπαθητικό τύπο της πόλης. Και κατάφερε να χάσει πανηγυρικά από ένα αουτσάιντερ. Που; στη Θεσσαλονίκη όπου με νωπή την προδοσία των Πρεσπών ήταν διατεθειμένη να ψηφίσει οποιονδήποτε θα έκανε τον Τσίπρα να πονέσει.

Ετσι τα έκανε μουσκεμα και με τον ΠΑΟΚ. Υποτίμησε τους συναισθηματικούς δεσμούς των λαικών στρωμάτων της πόλης με το ιστορικό σωματείο. Αφησε την υπόθεση να κακοφορμίσει και όταν είδε τα σκούρα, με μία ακόμη αγχωτική πιρουέτα, επιχείρησε να δώσει την σολομώντειο λύση που θα τους είχε όλους ευχαριστημένους. Αποτέλεσμα; Να τον κυνηγάνε οι πάντες. Ο ενας, ο βαρύμαγκας του Πειραιά, που θεωρεί ότι διαθέτει δικαιώματα συγκυβέρνησης, επειδή δεν εξόντωσε “μιά κι έξω” τον αντίπαλο και οι Παοκτζήδες μαζί με τον Ιβάν επειδη βλέπουν να χάνουν το πρωτάθλημα με κυβερνητικό δάκτυλο.

  • Δεν ξέρω αν είναι σατανική σύμπτωση ότι μοιραία πρόσωπα και στις δύο περιπτώσεις, του δήμου και της μπάλας, ήταν δύο “κηπουροι” της Οικογένειας προερχόμενοι από την αυλή της αδελφής Ντόρας:
  • Ο Ταχιάος που της βαστούσε τη τσάντα και ο Αυγενάκης που φρόντιζε τα περιβόλια στη Κρήτη. Το ζήτημα είναι ότι σε συνδυασμό με τα ήξεις αφίξεις για τις Πρέσπες η εικόνα του Μητσοτάκη στην περιφέρεια του Βορρά έχει αρχίσει να γρατζουνιέται άσχημα.

Κι η υπόλοιπη Ελλάδα έχει μείνει με την απορία. Θα προσφύγουμε στους ξένους και για το ποδόσφαιρο; Μνημόνιο και για την μπάλα; Τι ήταν αυτό που ξεφούρνισε ο πρωθυπουργός στη βουλή προσπαθώντας να διορθώσει τις εντυπώσεις από την πυροσβεστική τροπολογία που βγήκε απ΄την κουζίνα του Μαξίμου την τελευταία στιγμή;

Είναι δυνατόν να ομολογεί δημοσίως την ανικανότητα της πολιτείας να συμμαζέψει τα  άπλυτα της εγχώριας ποδοσφαρικής παράγκας και να ανατρέχει στην βοήθεια των ξένων, με την ίδια μισητή ορολογία του “συμβολαίου δανειακης εξάρτησης”;

Μα το ίδιο έκανε και η Θάτσερ αντιτείνουν τα κρατικοδίαιτα παπαγαλάκια της βασιλικης αυλής. Τι λέτε πουλάκια μου αστοιχείωτα; Κανέναν ξένο δεν φώναξε η Μάγκι για να ρυθμίσει τα του οίκου της.

  • Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλιας προλαβε την Ουέφα, ανακοινώνοντας μονομερώς τον πενταετή αποκλεισμό των ομάδων από τα ευρωπαικά κύπελα. Και τα εξοντωτικά μέτρα στο βρετανικό ποδόσφαιρο επιβληθηκαν αφού είχε προηγηθεί το Χέιζελ. Με 39 νεκρούς και 600 τραυματίες!

Ειναι ανοίκεια και ασύμμετρη η σύγκριση του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος  στα γήπεδα που αντιμετώπιζε τότε η Αγγλία με την σημερινή προφανή αδυναμία της ελληνικής πολιτείας να ελέγξει την παράγκα διαιτησίας και…ιδιοκτησίας.

Οι ποινές αποκλεισμου της σιδηράς κυρίας είχαν στόχο να συνετίσουν τους έξαλλους Αγγλους χουλιγκανς που επιδίδονταν σε πράξεις ανεξέλεγκτης βίας. Ο Κυριάκος αντιθετα, επειδή δεν μπορεί να κάνει καλά τα αφεντικά, ετοιμάζεται να τιμωρήσει τους οπαδούς!

Λοιπόν στο χωριό μου αυτό δεν λέγεται πυγμή. Λέγεται ανημποριά. Ενας πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να χωρίσει δυό γαιδάρων άχυρα, και θέλει μνημόνιο με ξένη επιτήρηση μπάς και συνετίσει τους ολιγάρχες!

  • Δυστυχώς η πυγμή εξαντλήθηκε στον Ζαγοράκη…Οταν ήρθε η ώρα του χολωμένου Σαμαρά να ξεφτιλίσει στα ίσια την “πειθαρχία Κυριάκου” επειδή τον…πονούσε το δόντι του, ο πρωθυπουργός ζήτησε απλώς εξηγήσεις(του τύπου, σε ποιον οδοντίατρο πήγες;). Και ο Καλαματιανός απάντησε με μία δήλωση απαξίωσης σα να του λεγε: “Ασε μας χρυσούλι μου, που θες και εξηγήσεις”.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι παρά το καθημερινό λιβάνισμα του Ελληνα… Μακρόν από τα μέσα του συστήματος, ο Κυριάκος, στα πρώτα κύματα φαίνεται να πνίγεται. Μοιάζει να πελαγώνει στα βαθιά και να διαπρέπει μόνο στα photo opportunities…

Τους Μακεδόνες,είπαμε, δεν τους πολυκαταλαβαίνει, του πέφτουν και λίγο συντηρητικοί για τα πολυπολιτισμικά του γούστα. Μπορεί και να τους αγνοήσει προσωρινά. Τον Σαμαρά που τον ξεφτίλισε κάνει ότι δεν τον βλέπει και προχωράει μπροστά. Ετσι και μπλέξει όμως με βαριές και δύσκολες καταστάσεις τι ακριβώς θα κάνει; Θα ζητήσει “εξηγήσεις” από τον Ερντογάν; Μακριά από εμάς εκείνη η ώρα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ματέο Σαλβίνι και το έλλειμμα διορατικότητας της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: