Όλοι αναγνωρίζουμε τη δυσκολία του αγώνα με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ είπε ο Μπαρτζώκας

File Photo: Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγνώρισε τη δυσκολία της αναμέτρησης με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, για την 26η αγωνιστική της Euroleague, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Ωστόσο, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δήλωσε χαρούμενος για τα νέα πρόσωπα που θα έχει στη διάθεση του (σ.σ. ΜακΚίσικ, Μπάικς).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας λίγο πριν την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής για το Τελ Αβίβ:

– Για τη δυσκολία του αγώνα: «Όλοι αναγνωρίζουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού. Είναι μια δύσκολη έδρα για όλους τους συλλόγους και μια πολύ καλή ομάδα. Για εμάς είναι καλύτερα τα νέα αφού πλέον είμαστε πολύ περισσότεροι και μπορούμε να προετοιμάσουμε πολύ καλύτερα τα παιχνίδια, όμως το δεδομένο είναι ότι έχουμε πάρα πολλούς παίκτες, οι οποίοι δεν είναι σε καλή κατάσταση, είτε γιατί ήταν άρρωστοι και στο νοσοκομείο, ήταν γιατί ήταν τραυματίες και τώρα επανέρχονται, είτε γιατί ήταν ανέτοιμοι, όπως ο Μπάικς που ήταν ένα μήνα έξω χωρίς παιχνίδια.

Θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ανισομέρεια στην φόρμα των παικτών και καλούμαστε μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε».

– Για το τι θα είναι σημαντικό στον αγώνα: «Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν τι θα είναι σημαντικό. Πάντα το να έχεις περισσότερες κατοχές από τον αντίπαλο, δηλαδή να κάνεις λιγότερα λάθη, να κάνεις περισσότερα κλεψίματα και να πάρεις περισσότερα ριμπάουντ, όλα αυτά που απαιτούν ένταση, είναι σημαντικά.

Ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει στο γήπεδο, το να προστατεύσεις τη μπάλα και να έχεις καλές επιλογές, ακόμα και αν είναι άστοχες, προκειμένου να έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού και να μην δίνεις τη μπάλα στα χέρια τους είναι σημαντικό».

– Για τις νέες προσθήκες την ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να παίζω με πέντε παίκτες (γέλια). Αστειεύομαι φυσικά. Αυτό που συνέβη (σ.σ. με ΤΣΣΚΑ και Βιλερμπάν) ήταν κατάσταση ειδικών συνθηκών και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ανταποκριθήκαμε.

Ο προπονητής θέλει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και να προετοιμάζει με αυτούς τα παιχνίδια. Μπορεί να είσαι πλήρης και να χάσεις και να είσαι ελλιπής και να κερδίσεις, δεν έχει σημασία αυτό: μια ομάδα πρέπει να προετοιμάζεται φυσιολογικά, να έχει υγεία, και στο μυαλό και στο σώμα και να χτυπάει τα παιχνίδια».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης, είπε: «Τα προβλήματα όντως είναι λιγότερα, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν. Ο Μιλουτίνοβ δεν είναι μαζί μας, ο Ρούμπιτ δεν ξέρουμε αν θα είναι σε θέση να παίξει, αλλά δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο πρέπει να μπούμε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται απέναντι σε μια δύσκολη, παραδοσιακά, ομάδα. Για να καταφέρουμε να την κερδίσουμε πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι μπορούμε, ίσως και για 40 λεπτά. Το ελπίζουμε.

– Για την παρουσία του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο της Μακάμπι, είπε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι στον κόουτς αρέσει πολύ να επικεντρώνεται στην άμυνα, θέλει να κάνει τη ζωή της αντίπαλης ομάδας πιο δυσκολη, να προσπαθεί εκείνος να τρέχει στον αιφνιδιασμό, να βάζει εύκολα καλάθια και να βρίσκει ενέργεια μέσω της άμυνας.

Αντίστοιχα και εμείς θα πρέπει να το προετοιμάσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι σε τέτοια πράγματα, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και τον ρυθμό και να καταφέρουμε και εμείς να παίξουμε καλή άμυνα γιατί η Μακάμπι είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο».

– Για τη δυσκολία του αγώνα: «Όλοι ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη έδρα, αλλά θέλω να ελπίζω ότι αυτό θα μας δώσει συγκέντρωση και κίνητρο, παρά ψυχολογία στην άλλη ομάδα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

«Πάρτι» στο Λονδίνο έκανε η Μπάγερν: Νίκησε με 3-0 την Τσέλσι, προβάδισμα για Μπαρτσελόνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: