Όγδοο κρούσμα της επιδημίας στις ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο προσφέρει χώρους αν χρειαστει για καραντίνα ασθενών

Αξιωματούχοι των υπουργείων Εσωτερικής Ασφάλειας, Συγκοινωνιών και Υγείας κάνουν δηλώσεις στο Λευκό Οίκο για τον ιό. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Οι αρχές των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν χθες Σάββατο το όγδοο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα, ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι μπορεί να προσφέρει κατάλυμα σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό και χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα αφορά έναν ασθενή στη Μασαχουσέτη ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από την επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία για την ταυτότητά του.

Όλοι όσοι έχουν νοσήσει από τον νέο κοροναϊό στις ΗΠΑ, πλην ενός, πιστεύεται ότι μολύνθηκαν από την ασθένεια κατά την επίσκεψή τους στην Ουχάν, την πόλη από την οποία φαίνεται να ξεκίνησε η επιδημία. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν αυτή την εβδομάδα την πρώτη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο του νέου κοροναϊού στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Εξαιτίας των ανησυχιών για την εξάπλωση της επιδημίας η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα όλων των αλλοδαπών που έχουν επισκεφθεί πρόσφατα στην Κίνα.

Επιπλέον οι Αμερικανοί πολίτες που ταξίδεψαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη Χουμπέι θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα επί 14 ημέρες μετά την άφιξή τους στις ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή του χθες το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ ενέκρινε το αίτημα που του υπέβαλε το υπουργείο Υγείας για την παροχή καταλυμάτων για έως και 1.000 ανθρώπους που ενδέχεται να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα άμα τη επιστροφή τους από το εξωτερικό.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες «ζήτησαν από το υπουργείο Άμυνας να διαθέσει πολλές εγκαταστάσεις στις οποίες θα μπορούν να στεγαστούν τουλάχιστον 250 άνθρωποι σε ατομικούς θαλάμους ως τις 29 Φεβρουαρίου 2020», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σχεδόν 200 Αμερικάνοι που απομακρύνθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την Ουχάν και τέθηκαν οικειοθελώς σε καραντίνα για 72 ώρες σε στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια, την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν αναγκαστικά σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια που το CDC θέτει ασθενείς σε καραντίνα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Οι γερουσιαστές δέχονται ότι ο Πρόεδρος Τραμπ παρανόμησε αλλά αποφάσισαν να μην τον δικάσουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: