Ο Βαρουφάκης διαφημίζει τις ηχογραφήσεις και απειλεί πως θα «σκάσει» αν δεν απαντήσει στον Ντάισελμπλουμ

File Photo: Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Αριστερός Μαρξιστής από τα γεννοφάσκια μέχρι το θάνατο δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε χθεσινή του συνέντευξη (ΣΚΑΪ) στην οποία επανέλαβε ότι το στικάκι με τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Eurpogoup θα δημοσιοποιηθεί στις 10 Μαρτίου.

Στη γνωστή γραμμή του «εγώ δεν φταίω για τίποτα», ο Βαρουφάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «βαθύ μνημονιακό κόμμα και εγκάλεσε τον  πρώην συνοδοιπόρο  του Αλέξη Τσίπρα, ότι «έδωσε στους εταίρους μας τα πρωτογενή πλεονάσματα», πίσω από την πλάτη του

«Καμία άλλη κυβέρνηση δεν εφάρμοσε με τέτοια πίστη και αποφασιστικότητα τις εντολές του Σόιμπλε», είπε ο ακόμη Βαρουφάκη.  Οσον αφορά τις ηχογραφήσεις από το Eurogroup, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως αποφάσισε για δύο λόγους να τους δώσει στην δημοσιότητα, κάτι που θα το κάνει, όπως τόνισε, στις 10 Μαρτίου, μέσω της ιστοσελίδας του ΜέΡΑ 25.

«Το κάνω γιατί έγιναν δυο πράγματα που με ενόχλησαν. Το 50% είναι ο απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο 50% ήταν μια αναφορά του κ. Σταϊκούρα μέσα στην βουλή. Είπε πως για τα κόκκινα δάνεια και πως για το 40% ευθύνεται ο Βαρουφάκης και τα όσα έκανε μέσα στο Eurogroup. Οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν τι έγινε μέσα σε εκείνη τη συνεδρίαση», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Θα ακούσετε τον Σόιμπλε να…

«Θεωρώ πως πρέπει να τελειώσει αυτό το πράγμα. Στο πρώτο κιόλας Eurogroup απειλήθηκα από τον Ντάισελμπλουμ πως οι τράπεζες θα κλείσουν. Δεν ξέραμε πως δεν υπάρχουν πρακτικά στο Eurogroup και γι’ αυτό δεν είχα ηχογραφήσει τα τρία πρώτα που συμμετείχα. Στις 10 Μαρτίου θα δημοσιοποιήσω τα ηχητικά στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ25. Δεν θα γίνει κανένα edit. Είναι καμιά δεκαριά συνεδριάσεις. Θεωρώ πως αυτό που θα κάνω είναι ευρωπαϊκό μου καθήκον. Θα ακούσετε τον Σόιμπλε να λέει πως τα ελληνικά κέρδη θα τα χρησιμοποιήσει αυτός για τον γερμανικό προϋπολογισμό. Και δεν θα το κάνω τόσο για εμάς όσο για να μάθουν οι Γερμανοί πως χτίζεται η οικονομική πολιτική τους».

Θα σκάσω αν δεν απαντήσω στον Ντάισελμπλουμ

Ο Βαρουφάκης είπε πως ήταν οργισμένος με την συμπεριφορά του Ντάισελμπλουμ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα σκάσω αν δεν απαντήσω στον Ντάισελμπλουμ. Καταρχάς δεν ήταν πρώτος παίκτης. Έτσι ήθελε να δείχνει, αλλά δεν ήταν. Ορτινάντσα του Σόιμπλε ήταν. Η ομιλία μου στο πρώτο Eurogroup που συμμετείχα ήταν η πιο διπλωματική που έχω κάνει ποτέ. Πήγα με καλή διάθεση. Και γυρνάει ο Ντάισελμπλουμ και μου λέει θα τα υπογράψεις όλα τώρα. Τόλμησε και μου είπε: Ή υπογράφεις ή κλείνουν οι τράπεζες. Και με κατηγορεί ότι μίλησα εκείνη την ώρα με τον Τσίπρα. Δεν έπρεπε να ενημερώσω τον πρωθυπουργό μου; Τότε θα έπρεπε να με πάτε για εσχάτη προδοσία. Ο Ντάισελμπλουμ ήθελε να μπει σφήνα ανάμεσα σε εμένα και τον Τσίπρα. Δεν το κατάφερε τότε αλλά μερικούς μήνες αργότερα» σχολίασε, λέγοντας πως «έπρεπε να έχω τραβήξει την πρίζα στις 24 Φεβρουαρίου του 2015».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Τι έφταιξε και υπέστη ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο κορμός της αυτοκριτικής, τα πολλά παρακλάδια που πρέπει να διερευνηθούν

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: