Ο Ταγίπ Ερντογάν υλοποιεί σχέδιο εναντίον της Ελλάδας: Κινδυνεύει πραγματικά η Κύπρος από τον Αττίλα…

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με υπουργούς του και Πακιστανούς αξιωματούχους προσεύχεται σε τζαμί στο Ισλαμαμπάντ. EPA, PRESS INFORMATION DEPARTMENT HANDOUT




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στο Κυπριακό και μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία το ενδιαφέρον στην Ελλάδα είναι είδος προς εξαφάνιση. Αυξάνεται και μειώνεται ανάλογα με τις περιστάσεις.

Έχουμε φτάσει στο σημείο η ελίτ των Αθηνών να πιστεύει ότι τα προβλήματα της χώρας με την Τουρκία προκαλούνται λόγω της Κύπρου. Αυτή ΔΕΝ είναι βεβαίως η αλήθεια. Ο Ταγίπ Ερντογάν υλοποιεί σχέδιο εναντίον της Ελλάδας.

Η Κύπρος συγκλονίζεται από τις καταγγελίες για τη διαφθορά του πολιτικού και οικονομικού κόσμου και οι πολίτες έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση. Άλλωστε, όπως γράφω συχνά, οι διεφθαρμένοι έχουν εξασφαλίσει πολυκομματική προστασία, επειδή λίγο-πολύ, η πλειοψηφία των κομμάτων και των πολιτικών έχουν λάβει μέρος σε κυβερνητικές συνεργασίες. Άρα είχαν «κομμάτι» της εξουσίας.

  • Δεν πρέπει να βάζουμε στο ίδιο καζάνι όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο, όταν επισκέπτεται κανείς το νησί νιώθει ότι η διαφθορά έχει παραλύσει την Κύπρο.

Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον πολιτικών και κομμάτων είναι φρικτές. Και είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η χώρα κυριαρχείται από τη διαφθορά σε μία περίοδο κατά την οποία οι Βρετανοί σε συνεργασία με τους Τούρκους και (δυστυχώς) και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ετοιμάζονται για φουλ επίθεση μετά την παράνομη «εκλογική» διαδικασία στα κατεχόμενα εδάφη του νησιού.

Ο επόμενος κατοχικός ηγέτης, όποιος και αν είναι, δεν θα αλλάξει καθόλου τα πράγματα για το Κυπριακό, διότι αποφασίζει μόνο η Άγκυρα, που χρησιμοποιεί τους αφελείς Τουρκοκύπριους για να επιβάλει τους στρατηγικούς της σχεδιασμούς.

Η Τουρκία δεν δέχεται τίποτα λιγότερο από τον πλήρη έλεγχο της Κύπρου. Και οι συζητήσεις διεξάγονται σε αυτή τη βάση. Μην παρασύρεστε από την τουρκική προπαγάνδα. Άλλωστε πότε έχουν κρυφτεί οι ισλαμιστές της Τουρκίας. Έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, και επίσημα και δημόσια, ότι ο κατοχικός στρατός δεν θα το κουνήσει από το νησί και μετά τη λύση, και οι εγγυήσεις δεν θα καταργηθούν.

  • Για την Κύπρο και το εθνικό της πρόβλημα, γίνεται πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση στην Αθήνα. Και από πολιτικούς και από δημοσιογράφους. Η μόνη αλήθεια είναι ότι η κακή λύση, που θα δίνει τον έλεγχο της Κύπρου στην Τουρκία, θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες και στην Ελλάδα.
  • Η κατοχική δύναμη θα εκτραχυνθεί και το Αιγαίο και η Θράκη θα βρεθούν ξαφνικά στη φάση του άμεσου κινδύνου. Αν όμως η λύση είναι ορθή και ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απόλυτος, θα κερδίσουν η Κύπρος και η Ελλάδα.
  • Και οι κυβερνήσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας εκεί πρέπει να εστιαστούν. Στην «καλή» λύση. Και να σταματήσουν πάραυτα τις συζητήσεις για την ρατσιστική και φιλοτουρκική διευθέτηση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία.

Αισθάνομαι ότι η διαφθορά θέτει σε κίνδυνο αυτή καθ’ αυτή την υπόσταση της Κύπρου. Έχει σαρώσει όλους τους τομείς της ζωής. Από τα ψηλά μέχρι τα χαμηλά. Σοβαροί αναλυτές διέγνωσαν ότι όσοι εκ των ξένων ενδιαφέρονται να τελειώσουν με το Κυπριακό, τη διαφθορά θα χρησιμοποιήσουν για να εκβιάσουν τους Ελληνοκύπριους πολιτικούς.

Οι ανησυχίες μας είναι βάσιμες και δικαιολογημένες. Και στο θέμα αυτό έχει και πρέπει να παίξει ρόλο η Αθήνα, η οποία πρέπει να έχει τις δικές της κόκκινες γραμμές. Όταν όλοι οι μεγάλοι παίκτες θέλουν να έχουν την Κύπρο στη φαρέτρα τους, η Ελλάδα που ήδη την έχει θα την χαρίσει στην Τουρκία; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται…

Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και στην Κύπρο με ρωτούν αν η Τουρκία θα επιτεθεί στις δύο χώρες. Ποιος μπορεί να γνωρίζει; Ποιος μπορεί να μπει στο ταραγμένο μυαλό του Ταγίπ Ερντογάν; Ως γνωστό, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Η συμμετοχή τους και μόνο στη Δυτική Συμμαχία απαγορεύει στην κατοχική δύναμη να ξεκινήσει ένα πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Πολλοί το ξεχνούν και κινδυνολογούν ασύστολα για να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι η μόνη λύση είναι ο συμβιβασμός. Και τι σημαίνει ο συμβιβασμός; Μα να υποκύψει η Ελλάδα στις απαιτήσεις της Τουρκίας… Το παραμύθι της ελίτ των Αθηνών είναι γνωστό…

Η Κύπρος είναι μία άλλη υπόθεση. Η Τουρκία κατέχει το 40% σχεδόν του νησιού. Και το σχέδιο της είναι να ελέγξει και τις ελεύθερες περιοχές μέσω μίας ερμαφρόδιτης λύσης, όπως είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Αν δεν αποσπάσει την υπογραφή των Ελληνοκύπριων πολιτικών, θα προσπαθήσει να επιβάλει τη θέλησή της δια άλλων τρόπων. Και ας μην τρέφουμε αυταπάτες ότι θα σπεύσουν να βοηθήσουν οι ξένοι. Άντε, το πολύ, να βοηθήσει η Ελλάδα. Άρα η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στην Κύπρο, η οποία επειγόντως πρέπει να προχωρήσει σε στρατιωτικές συμφωνίες.

Πιστεύεται πως αν ο κ. Αναστασιάδης αναγνώριζε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, τα πράγματα θα άλλαζαν άρδην για το νησί…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Και όμως: Ένας κούκος μπορεί να φέρει την Άνοιξη… Ο ατρόμητος γερουσιαστής που σώζει Ελλάδα και Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: