Ο Ομπάμα αποθέωσε τον Γιάννη: Θέλω να βγαίνεις πιο μπροστά στην κοινωνία [video]

Στιγμιότυπο από το πάνελ της συζήτησης στο Ομπάμα Foundation. Φωτό Via Twitter@Obama Foundation




Συγκινητικά ήταν τα σχόλια του Μπαράκ Ομπάμα προς τον Γιάννη Αντετοκούμπο, τον οποίο είχε προσκεκλημένο στο πλαίσιο event στο Obama Foundation.

O πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μία συζήτηση που αφορούσε πολλά θέματα, και όχι τόσο το μπάσκετ, με τρεις παίκτες του NBA, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αιτιολόγησε την επιλογή του σε ό,τι αφορά τους τρεις προσκεκλημένους της συζήτησης που διοργανώθηκε από το Ίδρυμά του λέγοντας:

«Ο λόγος που κάλεσα τους συγκεκριμένους τρεις είναι πως, εκτός από σπουδαίοι αθλητές, είναι και καλοί άνθρωποι σε διαφορετικές φάσεις της καριέρας τους. Έχεις τον γέρο Κρις Πολ που πηγαίνει προς το τέλος, έχεις τον νεαρό Γιάννη Αντετοκούνμπο και έχεις και τον Κέβιν Λοβ που βρίσκεται κάπου στη μέση. Κάθε ένας από αυτούς έχει δείξει σπουδαίο χαρακτήρα, εντός κι εκτός παρκέ. Αυτό που κάνω μετά από τη θητεία μου ως πρόεδρος, είναι να αφοσιωθώ στο πώς θα υποστηρίξουμε την εκπληκτική νέα γενιά των ηγετών που έρχονται».

«Θέλω να βγαίνεις πιο συχνά «μπροστά» Γιάννη, επειδή πιστεύω ότι έχεις κάτι ιδιαίτερο στο να προσφέρεις» είπε ο Ομπάμα που πιστεύει ότι ο Γιάννης έχει πολλά να προσφέρει στην κοινότητά του.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θυμήθηκε τις ημέρες που ξεκίνησε τη διαδρομή του, όταν ακόμη σκούπιζε τα παρκέ.

«Άλλα παιδιά δεν είχαν την τύχη που είχα εγώ ή την υποστήριξη που δέχθηκα από τη γειτονιά μου», είπε και πρόσθεσε: «Πριν από μερικές εβδομάδες είδα ένα παιδί να σκουπίζει το παρκέ και πήγα και του μίλησα. Του είπα ότι και εγώ κάποτε σκούπιζα το παρκέ. Αν εγώ τα κατάφερα, τότε μπορείς και εσύ να τα καταφέρεις».

Σάλος για την αμαρτωλή αγορά του γαμπρού του Ερντογάν: Απέκλεισαν από το ίντερνετ σκίτσα και δημοσιεύματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: