Ο Οκτάι απαντά στη Ρωσία: Λάθος κάνετε, είμαστε ΟΚ στις υποχρεώσεις μας στην Ιντλίμπ

File photo: Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι. Photo via Twitter@fuatoktay




Η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τις στην βορειοδυτική συριακή επαρχία της Ιντλίμπ όπως αυτές καθορίζονται από τις συμφωνίες αποκλιμάκωσης που συνυπέγραψε με την Ρωσία και το Ιράν, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, μετά την έξαρση της βίας των τελευταίων εβδομάδων.

Ο Οκτάι δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να σταματήσει την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, επαναλαμβάνοντας την  απειλή ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία για να απωθήσει τις συριακές δυνάμεις εάν δεν αποσυρθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

“Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις ωμότητες που συντελούνται στη γειτονιά μας”, δήλωσε ο Οκτάι, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να χειριστεί ένα νέο κύμα προσφύγων από την Ιντλίμπ απ’ όπου έχουν εκτοπιστεί εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Οι δηλώσεις Οκτάι έρχονται εμφανώς σε απάντηση των επικρίσεων που δέχθηκε η Αγκυρα από την Ρωσία για μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της βάσει της συμφωνίας με τη Μόσχα. Πιο συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο επέκρινε την Τουρκία ότι απέτυχε να εξουδετερώσει τους τζιχαντιστές στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Με πληροφορίες από Reuters
Άγκυρα, Τουρκία

Η Ρωσία προειδοποιεί την Τουρκία: Προστατέψτε τους διπλωμάτες και τις εγκαταστάσεις μας

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: