O κορωναϊός πλήττει θανάσιμα την Wall Street: Nέα υποχώρηση όλων των δεικτών

Σίγουρα μια από τις κακές ημέρες για τους χρηματιστές που εργάζονται στο ισόγειο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. EPA, JUSTIN LANE




Οι ανησυχίες για την ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού εκτός της Κίνας συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις αγορές.

H Γουόλ Στριτ κατάγραψε πτωτική τροχιά, παρά τη δυναμική εκκίνηση στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους φόβους ότι ο ιός θα εξαπλωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες να κυριαρχούν.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε στις 26.990,94 μονάδες, μειωμένος κατά 90,42 μονάδες (-0,33%)

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 8.985,84 μονάδες, με άνοδο 20,23 (+0,23%).

Ο Standard & Poor’s 500 έκλεισε στις 3.119,64 μονάδες με πτώση 8,57 μονάδων (-0,27%).

Η υποχώρηση οφείλεται στην νευρικότητα των επενδυτών σε σχέση με την προοπτική εμφάνισης περιστατικών κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη, αφού αξιωματούχοι δήλωσαν ότι παρακολουθούνται 83 άτομα που επισκέφθηκαν την Κίνα.

Σύμφωνα με το Reuters, ενώ αξιωματούχοι της υγείας στην κομητεία Nassau της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι παρακολουθούν άτομα που ενδεχομένως έχουν έρθει σε επαφή με τον κορωνοϊό, οι επιθετικές πωλήσεις μετοχών φαίνεται να περιορίζονται αφού ο κυβερνήτης Andrew Cuomo δήλωσε ότι το κράτος δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει κάποια περιστατικά.

“Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες πριν από την περαιτέρω διόρθωση των αγορών” ή να λάβουμε διαβεβαιώσεις πως δεν θα αυξηθούν περαιτέρω τα περιστατικά, δήλωσε ο Jason Draho, επικεφαλής του τμήματος αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων στην UBS Global Wealth Management, στη Νέα Υόρκη.

Σημείωσε ότι τυχόν αναφορές ή φήμες σχετικά με περιστατικά σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη επίδραση στα νευρά των επενδυτών λόγω της πιθανότητας ταχύτερης εξάπλωσης σε έναν πυκνότερο πληθυσμό καθώς και των δυνητικών οικονομικών επιπτώσεων.

“Οι αγορές θα είναι πολύ νευρικές με μεγάλες διακυμάνσεις μέχρι να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη ότι ο ιός υποχωρεί και ότι δεν θα υπάρξει παγκόσμια πανδημία, δήλωσε ο κ. Draho.

Με πληροφορίες AFP – Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΚΥΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: