Ο κορωναϊός “χτύπησε” και τη Φόρμουλα Ένα: Αναβλήθηκε το γκραν πρι της Κίνας

Εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας για τη δημόσια υγεία και την δήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που χαρακτήρισε τον κοροναϊό ως επικίνδυνη κατάσταση για τη δημόσια υγεία, η Φόρμουλα Ένα και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποφάσισαν από κοινού να αποδεχθούν το αίτημα αναβολής. Photo via formula1.com




Το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του κινεζικού γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 17-19 Απριλίου στη Σανγκάη.

Η διοργανώτρια εταιρεία του αγώνα, η Juss Sports Group, ζήτησε επίσημα την αναβολή του γκραν πρι, ύστερα από συνεχιζόμενες συζητήσεις με την ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της Κίνας (CAMF) και την διοίκηση αθλητισμού της Σανγκάης.

  • Εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας για τη δημόσια υγεία και την δήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που χαρακτήρισε τον κοροναϊό ως επικίνδυνη κατάσταση για τη δημόσια υγεία, η Φόρμουλα Ένα και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποφάσισαν από κοινού να αποδεχθούν το αίτημα αναβολής, προκειμένου να διασφαλιστούν η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού των ομάδων, των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα, καθώς και των φιλάθλων.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Φόρμουλα Ένα, τονίζει ότι μαζί με τη FIA θα συνεχίσουν να εργάζονται στενά μαζί με τις ομάδες την Juss Sports Group, την CAMF και τις τοπικές αρχές, προκειμένου να παρακολουθούν την κατάσταση όπως εξελίσσεται, ενώ όλες οι πλευρές θα εξετάσουν τη βιωσιμότητα πιθανών εναλλακτικών ημερομηνιών για τη διεξαγωγή του κινεζικού γκραν πρι αργότερα μέσα στο 2020, εφόσον η κατάσταση βελτιωθεί.

«Το κινεζικό γκραν πρι ήταν πάντα ένα πολύ σημαντικό μέρος στο καλαντάρι της Φόρμουλα Ένα και οι φίλαθλοι είναι πάντα απίστευτoι» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που συμπληρώνει: «Όλοι ανυπομονούμε να αγωνιστούμε στην Κίνα το συντομότερο δυνατόν κι ευχόμαστε σε όλους στη χώρα τα καλύτερα στη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Έτρεξε 50 χλμ μέσα στο σαλόνι του: Κινέζος μαραθωνοδρόμος σε… σπιτική δράση ελέω κοροναϊού [photo, video]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: