O «ιός της εμμονής» των οδοφραγμάτων στη “Γραμμή Αττίλα”: Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην Κύπρο…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Της ΈΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Οι προπαγάνδες ανέκαθεν προσπαθούσαν να απομονώσουν στοιχεία, και να καλλιεργήσουν εντυπώσεις. Ταυτόχρονα καλλιεργούν φόβο και υστερία, από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.

Από χθες το απόγευμα, μετά το άκουσμα, της είδησης, για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, αυτή η «υστερία» επικρατεί και στα ελληνοκυπριακά σύνορα, σα δεν έφτανε, ο τρόμος που προκάλεσε, το νέο μέλος, της οικογένειας SARS, με άλλα λόγια Covid – 19.
Εκτός από τις ιατρικές μάσκες και τα αντισηπτικά που εξαφανίστηκαν από τα φαρμακεία και τα τρόφιμα από τα ράφια των σουπερμάρκετ, εξαφανίστηκε παράλληλα και η ηθική.

Άνθρωποι, που υποστηρίζουν, το «Ναι» στο φιλοτουρκικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, με νύχια και με δόντια, για την όποια λύση του κυπριακού, την ίδια στιγμή που στο τραπέζι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο λύσης…

  • Άνθρωποι που ενισχύουν καθημερινά την οικονομία του «ψευδοκράτους» και όχι την κυπριακή οικονομία, σπέρνουν δαιμόνια στη «συγχυσμένη αγέλη» ότι τα οδοφράγματα, έκλεισαν για εθνικούς λόγους και περί προετοιμασίας διχοτόμησης ο λόγος και όχι για λόγους πρόληψης, με την «συγχυσμένη αγέλη», να ξεσηκώνονται, να διαμαρτύρονται έξω από το οδόφραγμα της Λήδρας, να σπρώχνουν τους αστυνομικούς και τα κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα να σπάσουν τον κλοιό και να καταφέρουν να ενωθούν με τους Τουρκοκύπριους, που διαμαρτύρονταν στην άλλη πλευρά… Να χτυπούν μάλιστα τους εθνοφρουρούς, που κάτω από όποιες συνθήκες υπηρετούν την πατρίδα τους.

Αυτή είναι η κυπριακή κοινωνία! Άξια «θαυμασμού»! Μια κοινωνία στενόμυαλη, που χτυπάει δεκαοκτάχρονα παιδιά, που υπερασπίζονται το νησί τους, το οποίο διχάζεται πρωτίστως μόνο του και δε λέει να μάθει από την ιστορία του… Μιας πατρίδας που την έχει πουλήσει πρώτα ο ίδιος ο λαός του, μοιράζοντας πρώτος χρήματα στα κατεχόμενα, σε βενζίνες, σουπερμαρκετ, φάρμακα, βαφές μαλλιών, στα καζίνο κι ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί ο ανθρώπινος νους..

Να σημειωθεί μάλιστα ότι το πρωί ο Υπουργός Υγείας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση για προσωρινή αναστολή της διέλευσης σε ορισμένα οδοφράγματα λήφθηκε καθαρά για πιο αποτελεσματικό έλεγχο και για διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Το πρωί επισκέφθηκα το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου επιθεώρησα τη διαδικασία ελέγχου των διερχομένων για τον κορωνοϊό. Έχει αποφασιστεί ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση. Καθαρά για λόγους δημόσιας υγείας και για προστασία της υγείας και των δύο κοινοτήτων και ολόκληρου του νησιού αποφασίσαμε προσωρινή αναστολή λειτουργίας οδοφραγμάτων. Το μέτρο ισχύει για μια βδομάδα, η κατάσταση αξιολογείται κάθε μέρα και αναλόγως των εξελίξεων θα παρθούν σχετικές αποφάσεις. Το μέτρο λήφθηκε καθαρά για πιο αποτελεσματικό έλεγχο στα οδοφράγματα.»

Το μέγιστο πρόβλημα της Κύπρου, δεν είναι οι πολιτικοί της (όλων των χρωμάτων) όπως ούτε οι κυβερνήσεις της αλλά η έχθρα και η διχόνοια.

Πάντως σύμφωνα με τον Freud, ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας, γίνεται μέσω του υποσυνείδητου – έτσι είναι δύσκολο για τα άτομα να συνειδητοποιήσουν το τρόπο που επηρεάζουν κάποια «ΜΜΕ» με τα μηνύματα τους… Όπως και άλλοι μέσα από τις αναρτήσεις τους ή τις δηλώσεις τους.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

«Λίγο σάλιο, σε μία μπατονέτα, πέντε λεπτά αρκούν»: Η έκκληση του υπουργού για τον παιδικό καρκίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: