Ο Αλέξης να τραβήξει το αυτί του κ. Λιάκου: Εκτός αν συμφωνεί με τις απαράδεκτες θέσεις του στο “μεταναστευτικό”

Ο καθηγητής κ. Αντώνης Λιάκος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Με μία ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής νεώτερης ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αντώνης Λιάκος, τάραξε τα νερά πάλι με τις ασυναρτησίες του.

Και προκάλεσε πολλά προβλήματα στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς μέλη του κόμματος, που δεν υποστηρίζουν εθνομηδενιστικές απόψεις, προβληματίζονται για την περίπτωση κατά την οποία επανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα για να ορθοποδήσει, έγραψε, και να συνεχίσει να υπάρχει στον χάρτη χρειάζεται ένα εκατομμύριο πρόσφυγες…

Σε τούτη την ιστοσελίδα έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Διότι μερικοί είμαστε εγγόνια μεταναστών και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τον πόνο. Όμως, ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ότι τούτο το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα άγεται και φέρεται από την ισλαμική Τουρκία και τον φανατικό εθνικιστή Ταγίπ Ερντογάν.

  • Να ανοίξουμε τα σύνορα χωρίς κανένα έλεγχο;
  • Και ποιος μπορεί να βάλει το χέρι στη φωτιά ότι ο έλεγχος θα σταματήσει τους ακραίους ισλαμιστές;
  • Ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Ερντογάν δεν στέλνει στην Ελλάδα τα πιο ακραία στοιχεία, σαν αυτούς που χρησιμοποιεί στη Συρία και στη Λιβύη.

Ο κύριος καθηγητής είναι εντελώς λάθος και δικαίως προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζει χωρίς κανένα στοιχείο ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πληθυσμιακή κατάρρευση της χώρας, υπάρχει ανάγκη να απορροφήσουμε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και προσθέτει ότι αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τις Αρχές είναι ο τρόπος ενσωμάτωσης και στέγασης.

Αν ήταν άλλος, θα λέγαμε πως είναι κουβέντες του καφενέ για να περνά η ώρα και να προκαλεί επειδή οι απόψεις του εκφράζουν το απόλυτο μηδέν. Αλλά ο συγκεκριμένος είναι ένας προβληματικός εκπρόσωπος της αθηναϊκής ελίτ, που έχει επικίνδυνες ιδέες για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.

Ειλικρινά ρωτάμε: Που τους βρίσκεις όλους αυτούς αγαπητέ Αλέξη;

Σημειώνουμε επίσης ότι σε τούτη την ιστοσελίδα συχαινόμαστε τους ψεκασμένους εθνικιστές. “Διανοούμενοι” όπως ο κ. Λιάκος, με τις απαράδεκτες απόψεις τους, τρέφουν αυτό τον απαράδεκτο και ρατσιστικό εθνικισμό.

Η απαράδεκτη ανάρτηση του κ. Λιάκου:

«Ο ηθικός πανικός και ο μιντιακός κουρνιαχτός που σημειώθηκε με το θάνατο του βρέφους των προσφύγων, είναι ένα από τα αναρίθμητα γεγονότα που συγκροτούν ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα καθεστώς έναντι των προσφύγων, καθεστώς πολιτικό και νοοτροπιακό, για το οποίο οι Έλληνες θα απολογούνται μετά από χρόνια, όπως οι Γερμανοί για τα χρόνια του ναζισμού. Δείχνει όμως και μια επική μωρία.

Η Ελλάδα όπως και τα Βαλκάνια βρίσκονται απέναντι σε ένα πέταλο χωρών, από Αφρική έως Τουρκία, στο οποίο υπάρχει πληθυσμιακή έκρηξη, υπερχείλιση νεανικών ηλικιών, ενώ οι δικοί τους πληθυσμοί καταρρέουν και γηράσκουν. Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά από το 2010, κι αν δεν ήταν οι 900.000 πρόσφυγες της δεκαετίας του 1990, θα είχε μειωθεί και γεράσει πολύ νωρίτερα.

Δεν χρειάζεται να ξέρεις τη θεωρία των συγκοινωνούντων αγγείων για να αντιληφθείς τι θα γίνει όταν το ένα αδειάζει και το άλλο ξεχειλίζει. Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση. Εκείνο που θα πρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε. Πού θα τους στεγάσουμε, πώς θα απασχοληθούν, πώς θα τους εκπαιδεύσουμε, πως θα τους μάθουμε τη γλώσσα μας και πως θα τους εξοικειώσουμε με τον πολιτισμό μας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα των επόμενων χρόνων.

Αν αυτή η κυβέρνηση είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα. Κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι μια κυβέρνηση με φάτσα Μητσοτάκη και ψυχή Σαμαρά. Ο πατριωτισμός στο ναδίρ. Γιατί πατριωτισμός είναι να προβλέπεις το μέλλον της χώρας και να το προετοιμάζεις».

HELLAS JOURNAL

“ΣΥΡΙΖΑ της fake οικολογίας”… Καταγγελία ΝΔ για αφισορύπανση με σπόντες για το όνομα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: