Novartis: Η κατάθεση του αστυνομικού για την επικοινωνία με τον Σαράφη

File Photo: Το λογότυπο του ελβετικού φαρμακευτικού ομίλου Nοvartis, Βασιλεία, Ελβετία. EPA, PATRICK STRAUB




Σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στην προανακριτική επιτροπή a>της Βουλής και κοινοποιήθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, περιγράφεται στην κατάθεση του αστυνομικού του τμήματος προστασίας μαρτύρων η συνομιλία του με τον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο μάρτυρας δεν είχε πρόθεση να μην καταθέσει, αλλά επιθυμεί αυτό να γίνει με τον προβλεπόμενο για την περίπτωσή του τροπο. Μάλιστα ο αστυνομικός δηλώνει πως του απάντησε ότι η υπηρεσία των προστατεύει με τον τρόπο που ορίστηκε από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελενη Τουλουπάκη.

Το πλήρες κείμενο της κατάθεσης του αστυνόμου Β´ που συνομίλησε με τον μάρτυρα:

«Σας αναφέρω ότι στις 12:12 στις 20/2/2020 κάλεσε στο προσωπικό μου τηλέφωνο ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Σαράφης Μάξιμος» και με ενημέρωσε ότι ο λόγος που δεν προσήλθε ενώπιον της επιτροπής προκειμένου να εξετασθεί, δεν ήταν από απείθεια, αλλά το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου Σχετικά με την διαφύλαξη της μυστικότητας του, καθώς η επιτροπή απέρριψε το αίτημα του να εξεταστεί με τεχνικά μέσα ηχητικής μετάδοσης της κατάθεσης του, με αλλοιωμένη φωνή.

Επιπρόσθετα μου γνώρισε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την επιτροπή και να συμβάλει στο σκοπό της με την εξέταση του, εφόσον όμως τηρηθούν οι ανωτέρω εγγυήσεις. Ακόμη μου ανέφερε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με την υπηρεσία μας για την υλοποίηση του προγράμματος προστασίας που έχει ενταχθεί, όπως έπραττε και πριν την ανωτέρω εξέταση. Ακολούθως τον διαβεβαίωσα ότι υπηρεσία μας ως αρμόδια για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που έχουν διατάκτη για τον ίδιο, όπως αυτά προσδιορίστηκαν από την αρμόδια προς τούτο εισαγγελέα εγκλημάτων κατά της διαφθοράς, ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και κατεύθυνσης της, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Κατόπιν αυτών, μου δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση της επιτροπής και θα μεταβεί στον τόπο που θα του υποδειχθεί από την υπηρεσία μας, προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικό χώρο μεταδόσεις καταθέσεων αυτής, εφόσον αυτό του γνωστοποιηθεί εγκαίρως».

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

 

“Σαράφης” και “Κελέση” θα αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα καταθέσουν στην προανακριτική, λέει ο Άρειος Πάγος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: