Μείωσε την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη στα… κατώτατα του 2009 η BofA

File Photo: Tις χειρότερες μέρες τις χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2009 βλέπει λόγω κορωναϊού η Bank of America. Photo Hellas Journal
Οι ανησυχίες για τον κορωναϊό οδήγησαν τη BofA (Bank of America) να μειώσει σήμερα την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την κορύφωση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2009.

«Μειώσαμε την πρόβλεψή μας για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2020 στο 2,8% (από 3,2%). Αυτό θα ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009», έγραψαν οικονομολόγοι της τράπεζας σε σημείωμά τους, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά μετά την κρίση που αναμένεται η παγκόσμια ανάπτυξη να είναι χαμηλότερη από το 3%.

Οι οικονομολόγοι της τράπεζας σημείωσαν ότι οι εκτεταμένες αποδιαρθρώσεις στην Κίνα είναι πιθανόν να πλήξουν τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Οι αδύναμες τουριστικές ροές θα είναι ένας ακόμη πλήγμα για την Ασία. Και περιορισμένες εξάρσεις (του κοροναϊού), όπως αυτή στην Ιταλία, είναι πιθανές σε πολλές χώρες, οδηγώντας σε περισσότερες καραντίνες και επηρεάζοντας αρνητικά την εμπιστοσύνη. «Γι’ αυτό, μειώσαμε τις προβλέψεις μας παντού», σημείωσαν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Στον …αέρα η σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας λόγω του ιού

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal