Μέχρι και 18 βαθμούς μέσα σε λίγες ώρες κατρακύλησε ο υδράργυρος την Τετάρτη στα βόρεια [video, photos, πίνακες]

File photo: Γυναίκα περπατάει σε χιονισμένο δρόμο στο χωριό του Χορτιάτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Κατακόρυφη ήταν η πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μεγάλες διαφορές μεταξύ της μέγιστης θερμοκρασίας της Τρίτης και της Τετάρτης καταγράφηκαν σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Φλώρινας, όπου η θερμοκρασία έπεσε 18 βαθμούς.

  • Οι μεγαλύτερες πτώσεις μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Δυτική Μακεδονία (υποχώρηση της θερμοκρασίας κατά 16 βαθμούς στην κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα), ενώ στο σύνολο σχεδόν της βόρειας Ελλάδας η πτώση ξεπέρασε τους δέκα βαθμούς (πτώση 15 βαθμούς στην Ορεστιάδα, 13 βαθμούς στο Κιλκιίς, στη Δράμα, στις Σέρρες και στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, 12 βαθμούς στην Καστοριά και 11 στην Καβάλα).

Την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων, ενώ σταδιακά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των παραπάνω περιοχών. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί κατά κύριο λόγο στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως -2, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 5, στη Θεσσαλία από μηδέν έως 7, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 1 έως 8, στα δυτικά ηπειρωτικά από 4 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 9, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 9, στα Δωδεκάνησα από 6 έως 14, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 5 έως 11 και στην Κρήτη από 7 έως 15. Γενικά, οι ελάχιστες θερμοκρασίες αναμένονται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου αύριο.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, που από το πρωί θα επηρεάσουν σταδιακά και περιοχές χαμηλού υψομέτρου κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ με ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα δυτικά του νομού έως 6 μποφόρ, με ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από μηδέν έως 2 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/meteo
Αθήνα, Ελλάδα

Θερμαινόμενοι χώροι σε Αθήνα και Πειραιά για τους άστεγους λόγω της κακοκαιρίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: