Με Καταδρομείς «φορτώνει» τον Έβρο η Τουρκία: Διώχνει τις μηχανοκίνητες μονάδες προς τη Συρία

Στελέχη από την Ταξιαρχία Καταδρομών περιοχή προς ενίσχυση των δυνάμεων που έχουν εναπομείνει στον Έβρο, στέλνουν οι Τούρκοι. Φωτογραφία, πηγή twitter του υπουργείου άμυνας της Τουρκίας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.

Η παρακολούθηση όλων των κινήσεων που γίνονται στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, φέρνει αποτελέσματα ουσίας για το Επιτελείο.

Ότι κινείται ή ότι έχει σχεδιάσει και προωθεί το Τουρκικό επιτελείο από την ανατολική πλευρά του ποταμού, βρίσκεται υπό επεξεργασία ώστε να δίνονται άμεσες εντολές για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε «διαφορετικής» απειλής.

Τη δουλειά αυτή έχουν αναλάβει έμπειροι «ανιχνευτές» του Στρατού Ξηράς στην ακριτική Ελλάδα. Άλλωστε το μεταναστευτικό είναι εκείνο το ζήτημα που έχει ενισχύσει ακόμη πιο πολύ τ’ αντανακλαστικά των Ενόπλων Δυνάμεων σ’ όλο το μήκος των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων με την Τουρκία.

Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς ανέφεραν προς το Δ’ Σώμα ότι παρατηρούνται μεγάλες μετακινήσεις οπλικών συστημάτων πάνω σε μεταφορείς βαρέως τύπου, αλλά και προσωπικού, από τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα προς τη Συρία.

Και τώρα οι αναφορές έχουν σημείο αναφοράς τη «διαφορετικότητα» του στρατιωτικού προσωπικού που έχει αντικαταστήσει, όλους εκείνους που υπηρετούσαν στον Έβρο και πλέον οδεύουν ή έχουν φτάσει στο Συριακό μέτωπο.

  • Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι επικοινωνίες μεταξύ των μονάδων με τους μεγάλους σχηματισμούς δεν σταματά με σκοπό την αναδιάταξη των δυνάμεων της Τουρκίας που έχουν επιστρέψει από την εμπόλεμη ζώνη και πλέον παίρνουν θέση στα ανατολικά του Έβρου ποταμού.
Φωτογραφία, πηγή twitter του υπουργείου άμυνας της Τουρκίας
  • Μάλιστα παρατηρητές είδαν και ανέφεραν ότι οι άνδρες του τουρκικού στρατού έφεραν διαφορετικού τύπου εξαρτήσεις, κράνη, ατομικό εξοπλισμό και κυρίως διαφορετικό ατομικό οπλισμό. Η αρχική περιγραφή παρέπεμψε σε προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων, ενώ όλες οι επόμενες πληροφορίες έλεγαν ότι πρόκειται για άνδρες από Ταξιαρχία Καταδρομών που έφτασαν στην περιοχή προς ενίσχυση των δυνάμεων που έχουν εναπομείνει στον Έβρο.
  • Αυτό αποτελεί και μια ακόμη κίνηση που έχει να κάνει με τον επικεφαλής Τούρκο Στρατηγό που βρίσκεται στην περιοχή του Έβρου, ο οποίος εκτός από ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα του, ο ίδιος προέρχεται από τις Δυνάμεις Καταδρομών με πολλές διακρίσεις σε μέτωπα που έχει βρεθεί.
Φωτογραφία, πηγή twitter του υπουργείου άμυνας της Τουρκίας
  • Από τον Έβρο προς τη Συρία, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές έχουν μετακινηθεί σημαντικά τμήματα από Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες, Ταξιαρχίες Τεθωρακισμένων, μεγάλος αριθμός Μοιρών Πυροβολικού Μάχης, Λόχους υποστήριξης εφοδιασμού, μηχανικού και διαβιβάσεων καθώς και Ταξιαρχίες Καταδρομών, ορισμένες από την λεγόμενη Στρατιά του Αιγαίου.

Δεν πρέπει πάντως κανείς να ξεχνά ότι και με αυτές τις μετακινήσεις στην εμπόλεμη ζώνη, η Τουρκία δεν σταματά να ανακυκλώνει το στρατιωτικό της προσωπικό στο πεδίο της μάχης, φορτώνοντάς το με πραγματικές πολεμικές εμπειρίες.

Στρατιωτικές πηγές έλεγαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η κίνηση της αντικατάστασης μονάδων με άλλες που έχουν παραμείνει σε ασφαλές περιβάλλον.

Το πάθημα που έγινε μάθημα…

Και πολλές από τις παρατηρήσεις αυτές είναι ένα αποτέλεσμα των μέτρων που ελήφθησαν ύστερα από το πάθημα με τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών στο χερσαίο τμήμα των συνόρων ανάμεσα στις δυο χώρες. Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που Ελληνικό περίπολο αντιλήφθηκε άμεσα ότι Τούρκοι στρατιώτες τοποθετούσαν κάμερες σε δέντρα (σ.σ. από την πλευρά της Τουρκίας) με προφανή σκοπό της συλλογής πληροφοριών, μια απαρχαιωμένη μεν αλλά διαχρονική μέθοδος, όπως εξηγούσαν έμπειροι Αξιωματικοί με μακρά θητεία «στο ποτάμι».

Έμπειροι Αξιωματικοί ανέλαβαν δράση με χώρο ευθύνης τον Έβρο, ανάμεσα σε αυτούς ακόμη και καταδρομείς αλλά και ο σημερινός Αρχηγός του Στρατού Ξηράς, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος ως Διοικητής του Δ Σώματος έδωσε έμφαση τόσο στις πληροφορίες, όσο και στον τομέα της επιτήρησης των συνόρων αλλά και την εκπαίδευση στελεχών και οπλιτών θητείας.

Ο ίδιος προ ημερών σε σύντομη ομιλία του είχε δηλώσει:

  • «Ο Στρατός είναι έτοιμος, αποφασισμένος, έχει όλες τις δυνατότητες ν’ αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή. Άρα να κοιμάστε ήσυχοι όσο εμείς επαγρυπνούμε κι όσο να φωνάζουν οι απέναντι, απλώς φωνάζουν. Το μήνυμα αποτροπής είναι μεγάλο, όχι μόνο του Στρατού αλλά του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Άγκυρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανώτατων πηγών, έχει σκοπό να συνεχίσει να πολεμά γύρω από την Ιντλιμπ καθώς επιχειρεί να ελέγξει εδάφη και περιοχές ώστε μελλοντικά να είναι ικανή να εξυπηρετήσει στρατηγικούς σκοπούς που έχει, με πρώτο να μην υπάρξει ανακατάληψη από τις δυνάμεις του Assad.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην περιοχή, ο Ερντογάν μπορεί και να παγώσει την επιχείρηση εκεί ακριβώς που βρίσκεται μέχρι να βρεθεί ο τρόπος να «ξεγλιστρήσει» διατηρώντας πάντα μεγάλο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή οι Συριακές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει ανατολικούς οικισμούς στην Ιντλίμπ ενώ σε άλλη περιοχή με Ρωσική αεροπορική υποστήριξη οι δυνάμεις της Συρίας προήλασαν.

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για… γερά νεύρα γιατί η συμπάθεια έχει χαθεί!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: