Με 0-1 «δραπέτευσε» από την Τούμπα ο Ολυμπιακός: Έντονες διαμαρτυρίες από ΠΑΟΚ για τον Γερμανό διαιτητή

Από το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Σημαντικό προβάδισμα τίτλου για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα που με ψυχωμένο και καλά οργανωμένο παιχνίδι πήρε το μεγάλο ντέρμπι κορυφής από τον ΠΑΟΚ με 1-0.

Ο νικητής με καθαρό μυαλό, σωστή τακτική και διαρκή ρυθμό κέρδισε τον αγώνα με αυτογκόλ που σημείωσε ο Γιαννούλης στο ξεκίνημα της επανάληψης, μετά από ωραία ενέργεια του Τσιμίκα.

Το ντέρμπι κορυφής ξεκίνησε με καθυστέρηση και μέσα σε “πυρακτωμένη” ατμόσφαιρα λόγω της αναμονής ώστε να εξαερώσει το γήπεδο από τους πυκνούς καπνούς από τα καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στην κατάμεστη κερκίδα τους και που κάλυψαν τον αγωνιστικό χώρο για τέσσερα λεπτά. Στο 7′ ο Γερμανός ρέφερι διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι, λόγω της χαμηλής ορατότητας από πυκνούς καπνούς από την ίδια αιτία.

Από το ξεκίνημα του ντέρμπι ο Ολυμπιακός καλά τοποθετημένος με διπλή “ζώνη” στη μεσαία γραμμή δεν άφηνε χώρο στους γηπεδούχους για την ανάπτυξη του παιχνιδιού από μέρους τους.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε από τον Πέλκα, το ψηλοκρεμαστό σουτ του οποίου στο 18′ πέρασε πάνω από την εστία του Σα.

Η πρώτη κίνηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 24′ με μακρινό δυνατό σουτ από τον Τσιμίκα που έφυγε επίσης άουτ.

Ο ΠΑΟΚ που ζητούσε μόνο τη νίκη άρχισε να προωθεί παίκτες και παιχνίδι επιθετικά κι αυτό άφηνε περιθώρια αντεπιθέσεων στους Πειραιώτες.

Ως το τέλος του ημιχρόνου ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια αναμέτρηση στρατηγικών επιλογών, που εκπόρευαν από τους πάγκους τους οι δυο συμπατριώτες Πορτογάλοι τεχνικοί. Στο 35′ μια επέλαση διαρκείας του Μίσιτς κόπηκε με προβολή σε κόρνερ από τον Σεμέδο. Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο τέταρτο εμφάνισαν σημεία κόπωσης και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ευκαιρίες αντεπιθέσεων.

Η καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ανήκε στον Ολυμπιακό, που στο 42′ είχε σουτ του Ελ Αραμπί στο οριζοντιο δοκάρι του Πασχαλάκη, μετά από σέντρα του Βαλμπουενά.

Με την έναρξη της επανάληψης το ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα. Στο 47′ με αυτογκόλ του Γιαννούλη σε σέντρα του Τσιμίκα ο ΠΑΟΚ δέχτηκε ένα ανέλπιστο γκολ που τον ανάγκαζε να αφυπνιστεί αγωνιστικά. Πολύ σύντομα ο Δικέφαλος είχε απάντηση.

Ήταν το 51′ όταν οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ με τον Βαρέλα μετά περιπετειώδη φάση που περιείχε και δοκάρι του Σφιντέρσκι, κι ενώ αρχικά κατακυρώθηκε από τον Γερμανό διαιτητή, στην συνέχεια με υπόδειξη του VAR ακυρώθηκε.

Στην επανάληψη ο Αμπέλ Φερέϊρα άλλαξε σχήμα μερικώς. Ο Λημνιός πέρασε αριστερά για να βρει περισσότερο έδαφος κινήσεων ενώ από το 64′ ο Δικέφαλος έπαιξε με δυο φορ περιοχής όταν πέρασε στο γήπεδο και ο Ακπομ, αντί του Πέλκα.

Στο 70′ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Καμαρά που σούταρε αφού κέρδισε την μπάλα από λάθος γύρισμα του Μαουρίσιο, αλλά ο Πασχαλάκης έσωσε την εστία του με θετική επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να εμφανίζει μειωμένο αγωνιστικό ηθικό, και έλλειψη ισορροπίας στη μεσαία γραμμή κάτι που τον οδηγούσε αναπόφευκτα σε μικρά και μεγαλύτερα λάθη. Αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε βρει την αυτοκυριαρχία του και την καλή ψυχολογία, ενώ αντί της κόπωσης από την προσπάθεια της Πέμπτης έδειξε πως έχει καλό και διαρκή ρυθμό.

Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός αύξησε την διαφορά από τον αντίπαλο του στους 5 βαθμούς κάτι που σημαίνει πως πάει στα πλέϊ οφ με αυξημένες προοπτικές για τον φετινό τίτλο.

Διαιτητής: Τομπάϊας Στίλερ (Γερμανός)

Κίτρινες: Μπα

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο (75′ Ελ Καντουρί), Λημνιός (82′ Λάμπρου), Πέλκας (64′ Ακπομ), Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (91′ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (83′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (69′ Χασάν).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κακό θέαμα, λιγοστές φάσεις και όλα στο… μηδέν στο θεσσαλικό ντέρμπι Βόλος – ΑΕΛ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: